7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
2 : 5
(1:2)

Reportáž

Leicester City - Arsenal FC 2:5

Už i fotbalisté Leicesteru City poznali v letošním ročníku hořkost porážky, s Arsenalem padli 2:5. Hlavní postavou atraktivního utkání byl Alexis Sánchez, jenž zavřel ústa svým kritikům a blýskl se hattrickem.

Očekávání fanoušků o ofenzivním fotbale se naplnili. Foxes i Gunners předváděli od začátku strhující podívanou, akce střídala akci. V první příležitosti se objevil Santi Cazorla, jehož střelu na brankové čáře odvrátil Ritchie De Laet. Na druhé straně prověřil Petra Čecha ze střední vzdálenosti obránce Jeffrey Schlupp a pár vteřin nato orazítkoval Jamie Vardy levou tyč.

Dvojnásobný anglický reprezentant si spravil chuť za tři minuty. Defenziva domácích dokázala ubránit slibně se rozvíjející příležitost hostů, aby následně Danny Drinkwater nádherným diagonálním pasem přes celé hřiště poslal do úniku právě Vardyho, který se dostal do šestnáctky a pak povedeným obstřelem na zadní tyč překonal Petra Čecha.

Okamžitě mohl odpovědět Theo Walcott, po krásném vysunutí od Alexise Sáncheze ho ale vychytal dobře vyběhnuvší Kasper Schmeichel. Na opačném konci hřiště zase podruhé v tomto zápase rozezvučel brankovou konstrukci Jamie Vardy, tentokráte jeho hlavičku zastavilo břevno.

Z následného protiútoku však udeřil Arsenal. Cazorla vybídl ke skórování skvělou kolmicí Walcotta a šestadvacetiletý rychlík nepohrdl - 1:1. Za čtvrthodiny už hosté dokonce vedli. Učebnicovou akci rozjel Mesut Özil, když elegantně přihrál do křídla Bellerínovi, ten okamžitě odcentroval před bránu a na zadní tyči osamocený Sánchez pohodlně dokonal obrat.

Chilského křídelníka premiérová trefa v sezóně nakopla a i po přestávce patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Jeho zakončení z 50. a 52. minuty ještě dokázali zadáci Leicesteru zblokovat, zanedlouho už ale Sánchez podruhé skóroval - naskočil si na nadýchaný centr parťáka Özila, byl u balónu dříve než Schmeichel a netradičně hlavou zvýšil na 1:3.

Šestadvacetiletý fotbalista, jenž na Britské ostrovy přišel z Barcelony, stále neměl dost a devět minut před koncem zkompletoval hattrick. Na levé straně si obhodil Kantého a pak dokonale přesnou přízemní ranou rozvlnil síť za Schmeichelem potřetí.

V závěru pak obrana Gunners zvolnila a pustila Ranieriho družinu do hry. Druhý inkasovaný gól nechtěl připustit vynikající Petr Čech, který postupně zlikvidoval střely Vardyho, Ulloy i Kramariće. Zejména zákrok proti střídajícímu chorvatskému útočníkovi byl fantastický, jenomže míč se pak odrazil k nohám Vardyho a ten snížil na 2:4.

Arsenal však žádné drama nepřipustil a v nastaveném čase přidal definitivní tečku za dnešním parádním představením, když se po centru Nacha Monreala prosadil Olivier Giroud. Nicméně domácí se navzdory poměrně vysoké prohře za dnešní výkon rozhodně nemusí stydět.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

Koukejte vyhrát 1:4

Reagovat
justcall

byl jsi nejblíž

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
arsavin

reníza

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester výhra

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal si hodně dodal sebevědomí proti slepicím... 0:2 (Walcott, Alexis)

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla ale pravděpodobně hrát nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele