22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Wigan Athletic 1:0

Manchester i přes velké nervy dokázal s Wiganem vyhrát. V zápase se prosadil jako jediný Zabaleta, i přesto ale moc nescházelo a Latics si mohli odvést i nějaký ten bod. Duel hodně ovlivnila také červená karta domácího stopera Dunna.

Domácí fotbalisté se jako první uvedli zajímavou příležitostí, při které ale zasáhnul gólman Kirkland a bylo po naději na vstřelení gólu. Také na druhé straně však bylo zanedlouho hodně horko. Palacios se snažil najít volného Valenciu na pravé straně, na poslední chvíli ovšem zblokoval přihrávku Bridge a Wigan mohl zahrávat roh. Po centru Taylora se dostal k hlavičce Bramble a nepříjemně zahrozil. Jeho pokus ale nakonec letěl nad břevnem Hartovy svatyně.

Zanedlouho to zkoušel také Manchester a zase tak daleko přesné trefě nebyl. Jenže Robinhovi při zakončení scházela přesnost. Brazilský míčový kouzelník měl gól na svých kopačkách v 22. minutě, ovšem na poslední chvíli na brankové čáře dokázal zasáhnout stoper Bramble a odvrátil míč. Krátce na to hlavičkoval po centru Wright-Phillipse nepřesně mladík Sturridge.

Hostující defenzívě dělal velké problémy především rychlík Wright-Phillips, o čemž se přihlížející diváci mohli přesvědčit například v 31. minutě. Jeho střelu ale dokázal jeden z obránců Wiganu zblokovat alespoň na roh. První poločas nám nabídnul zajímavý fotbal, vytoužený gól však nedokázal vstřelit ani jeden z celků.

Citizens vstoupili do druhé půle nejlepším možným způsobem. Na úvodní gól jim stačilo pouhých sedm minut po přestávce. Mezi úspěšné střelce se zapsal přesně mířenou střelou argentinský zadák Pablo Zabaleta. Už zanedlouho ale přišel pro domácího kouče Hughese šok. Naprosto hloupě a hlavně zbytečně se nechal vyloučit nejzkušenější hráč Manchesteru Richard Dunne a téměř na 40 minut tak oslabil svůj celek.

Wigan se snažil početní výhody využít a mnoho nescházelo například Danielu De Ridderovi, ale jeho střela letěla nad. Kouč Steve Bruce se rozhodl v 74. minutě poslat na hřiště Olivera Kapa a Wigan tak přešel na rozestavení 3-5-2. Hostující hráči dělali co mohli, ovšem minimálně vyrovnání se nedočkali. I přes několik gólových příležitostí míč za zády Joea Harta neskončil.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

to bude 2 kurz 3.8 TUTOVKAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

wigan z poslednych 8 zapasov iba 2x prehral a 6x vyhral prehry boli a ale na travniku arsenalu a manchestru a to iba o 1 gol

Reagovat
Devil

Doufam,ze Wigan u tech sracu co serou fotbal vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci,aby jste se nepletli.City doma celkem válí.

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne city ,dôležite víťazstvo - www.fc-mancity.ic.cz

go man city go

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele