15. kolo
01.12.2007 18:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Aston Villa - Arsenal FC 1:2

Arsenal na Villa Parku prodloužil svou neporazitelnost a nadále si drží vedoucí pozici, a pokud Manchester v pondělí nevyhraje, navýší svůj náskok na druhou příčku už na 5 bodů.

Přesto Arsenal nezačal své působení v Birminghamu nijak šťastně, leč si už od úvodního hvizdu sudího přivlastnil taktovku zápasu, nakonec to totiž byli domácí, kdo první jásali. Ve 13. minutě totiž Carewův centr sice ještě přeletěl Agbonlahora, jenž nakonec nastoupil, jenomže za ním si v pravou chvíli na balon počíhal Gardener a snadno překonal Almuniu. Ale od té doby až do konce první půle Arsenal nepovolil z tlaku. V 19. minutě si aktivní Rosický narazil se Sagnou, ale jeho následný střelecký pokus zablokoval Knight. A o něco později, v minutě 23., se opět Gunners prosadili po pravé straně prostřednictvím Eboueho se Sagnou, už to ale vypadalo, že akci utne znovu Knight, jenž vypíchl přihrávku na Rosického, jenže k osamocenému míči se dostal Flamini a přesnou střelou nedal Carsonovi žádnou šanci – 1:1. Ale s vyrovnaným stavem se nehodlali Kanonýři spokojit, a tak útočili dál. Ve 32. minutě ještě nemířil Flamini přesně, ale o tři minuty to byl Adebayor, kdo obrátil stav utkání. Eboue s Hlebem vykombinovali prostor pro centrování pro Sagnu a ten přesně našel Adebayorovu hlavu, což neomylně znamenalo vedení.

Jestliže první půli oddirigoval Arsenal, opačně tomu bylo v druhém dějství. V 54. minutě způsobil volný kop Aston Villy pořádný zmatek v pokutovém území hostí, ale Laursen z něj vytěžil jen střelu mimo. V 61. minutě už pomalu Villa Park podruhé jásal, jenže Youngův centr nakonec Carew neproměnil v gól, orazítkoval pouze břevno. Villa sice celý druhý poločas vyvíjela úporný tlak na soupeře, ale ten nejenže dobře bránil, ale i čas od času podnikal velice nebezpečné výlety vpřed. Další pořádnou šanci měl až v nastavení celého zápasu Maloney, kterého našel Carew, ale ztroskotal na bezchybném Almuniovi.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

velmi tezkej zaoas 0:1 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa v týdnu vypráskala Blackburn a to ještě u nich a na Arsenal jde v pohodě. Arsenal venku není zase až tak suverénní, tak uvidíme. Tip 2:2.

Reagovat
Devil

I pres prohru Arsenalu na Seville myslim ze hoste vyhraji , ale jako ze jsem fanda Man. Utd. tak bych privital vyhru Aston Villi ! tip.- 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je to hodně zajímavej zápas Aston villa je moje srdce a oblíbenec Rosický v Arsenalu každopádně je to ale jasný Aston Villa ten zápas neprohraje a pokud by opravdu vyhrála tak pujde hodně vysoko! .....tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bohužel nevyšlo ale myslím že to byl skvělý zápas a nebýt Young takový solista narodního divadla tak to mohlo byt jinak! 2:1 mi vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se blýskl, je to třída. Titul by si zasloužil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele