10. kolo
22.10.2005 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Tottenham Hotspur 1:1

Na Old Trafford se hrál šlágr 10. kola Premier League, třetí tým tabulky Manchester United přivítal druhý Tottenham. Kohouti měli před zápasem o jeden bod více než jejich dnešní soupeř, a tak se hrál přímý souboj o druhé místo. Alex Ferguson se musel obejít bez kapitána Keana, dlouhodobě zraněných Nevilla a Sahy, navíc Ryan Giggs je po operaci. Na lavičce zůstal Cristian Ronaldo, který není v ideálním psychickém stavu. Fergusonův protějšek na střídačce Tottenhamu, Martin Jol, měl podstatně méně práce se složením sestavy.

Hned z první šance "Rudí ďáblové" udeřili, po Scholesově přímém volném kopu hlavičkoval van Nistelrooy, Robinson míč neudržel a Mikael Silvestre dorazil míč do brány. Po 20 minutách měl první šanci i Tottenham, Defoe se dostal přes Ferdinanda, ovšem jeho střelu konečky prstů vyrazil Van der Sar na rohový kop. Z protiútoku málem udeřil opět Manchester, Fletcherův centr prodloužil za sebe van Nistelrooy, ale O'Shea netrefil míč podle svých představ a Robinson jeho střelu kryl. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro United.

První půle patřihla hlavně domácím, kteří velmi aktivně napadali rozehrávku soupeře a také dobře bránili, Tottenham se na dostřel Van der Sara prakticky nedostával. To se po přestávce změnilo, i hosté totiž přidali plyn a svému soupeři se více než vyrovnali.

V 56. minutě zahrávali hosté rohový kop a po závaru před brankou se ke střele dostal Dawson, jeho střelu však zblokoval van Nistelrooy. Přesně po hodině hry sáhl Martin Jol po svém tradičním žolíku Robbie Keanovi a tento tah přispěl ke zvýšení útočné aktivity Tottenhamu. Po akci Defoa ale nebyl Mido v koncovce důrazný. V 72. minutě fauloval Ferdinand 20 metrů od vlastní brány Defoa, míč si k přímému volnému kopu postavil Jermaine Jenas a úžasnou střelou do horního rohu branky překonal na brankové čáře přikovaného Van der Sara.

Za další čtyři minuty zahrával další přímý volný kop Carrick z podstatně horší pozice, ale nádherně zakroutil míč na Van der Sarovu bránu a domácí zachránilo od pohromy břevno. Poslední šanci zápasu měl ve druhé nastavené minutě náhradník Cristiano Ronaldo, ale jeho hlavička mířila mimo Robinsonovu bránu, zápas tak skončil 1:1 a Chelsea může zítra opět navýšit svůj náskok před oběma soupeři.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Porky

Manchester určitě vyhraje, typuju to na 2:0 pro něj. Ale že Manchester vyhraje, to si snad myslí úplně všichni, kdo tomu aspoň trochu rozumí....

Reagovat
HOST*

Jen jestli ty tomu náhodou nerozumíš jak koza náklaďáku.

Reagovat
HOST*lusek

manchester má veľa zranených hráčov

Reagovat
HOST*host

kohouti udělaji bod

Reagovat
HOST*

manchester tento zapas musi vyhrat aby se zvedl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele