12. kolo
05.11.2005 13:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 0:2

Přes 40 tisíc diváků v Birminghamu sledovalo do 60. minuty poměrně nezajímavý fotbal s minimem gólových příležitostí. Po hodině hry ale oba týmy otevřely obrany a vrhly se střemhlav do útoku. Oba góly však padly až v posledních šesti minutách a oba do branky domácích. Krutý to výsledek pro sympaticky hrající Aston Villu.

Trenér domácích O'Leary už mohl počítat s uzdraveným Milanem Barošem, který byl po celý zápas vidět, leč neskóroval. Rafael Benítez na druhé straně postavil svého kapitána Stevena Gerrarda na pravý okraj zálohy, ale hvězda hostí se pohybovala po celém hřišti, tu byl vidět nalevo, tu zase uprostřed, zkrátka Steven patřil k hvězdám utkání.

Liverpool mohl vést už po pěti minutách hry, kdy se po kombinaci na jeden dva doteky dostal do šance Luis García, ale vystřelil těsně vedle levé tyče. Ve 22. minutě se předvedl Jimmy Carragher, který výborným obranným zákrokem znemožnil Milanu Barošovi vsítit další branku v dresu svého nového zaměstnavatele. Největší gólová šance první půle se zrodila ve 31. minutě, kdy Gerrard 40metrovým pasem vyslal Cissého do útoku, ale ten, byť nebyl nikým ohrožován, v gólové situaci trefil jen připraveného dánského brankáře Sörensena.

Kdyby v 66. minutě Angel raději přihrál Barošovi, který stál v lepší pozici, mohli domácí vést. Nestalo se tak, a to mohlo Aston Villu mrzet, neboť o pět minut později agilní Gerrard vystřelil k tyči, ale gólman domácích reflexivním zákrokem zlikvidoval jistý gól. Hned z následné akce Aston Villy mohl skórovat Baroš, ale na poslední chvíli mu uskočil balon a další pokus byl znemožněn Xabi Alonsem, který odvrátil míč do bezpečí. Brankou zaváněla další akce hostí v 74. minutě. To když Crouch prudce hlavičkoval, Sörensen byl však připraven.

Diváci se branky dočkali až pár minut před koncem. Ridgewell stáhnul Crouche k zemi a kopala se penalta. K té se nepostavil nikdo jiný, než sám Pan Gerrard a vystřelil na druhou stranu než očekával brankářský mág domácích. 1:0 pro hosty! Aby toho nebylo málo, v 89. minutě se trefil Xabi Alonso z hranice šestnáctky a pojistil liverpoolské vítězství. Tomuto gólu předcházela gólová šance Zendena, ale jeden z domácích obránců mu na poslední chvíli odkopl balon. Rozhodčí Bennett nastavil tři minuty, ale ty už na obrat nestačily.

Autor: Jan Kolář

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele