5. kolo
15.09.2003 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Leeds United 4:0

V dohrávce pátého kola Premier League nastupoval domácí nováček z Leicesteru proti Leedsu spíše v roli outsidera, v úvodních čtyřech kolech vybojovali svěřenci Micka Adamse pouhé dva body a pasovali se do role kandidátů sestupu. Hosté se ovšem museli obejít bez kapitána Dominica Mattea, kterého vyřadil poraněný kotník. Nahradit jej čerstvou posilou Roque Juniorem asi nebyl nejšťastnější tah, Brazilec byl s týmem pouhé dva dny a měl v nohách dvě kvalifikační utkání v reprezentačním dresu. Obrana Leedsu postrádala organizaci, její členové se nedokázali domluvit. Na první gól domácích by však nestačila sebelepší obrana. Ve 20. minutě se ve velké vzdálenosti od brány opřel do míče Lilian Nalis a na jeho nádherný volej si gólman Robinson nestačil víc než sáhnout. Nalis se od svého letního příchodu z Chieva trefil poprvé. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, o čtyři minuty později se po dlouhém odkopu od brány a dotecích dvou spoluhráčů dostal k míči Paul Dickov a z voleje zavěsil.

V úvodu druhého poločasu pokračovala noční můra pro Roqueho Juniora. Krátce po přestávce v souboji o míč srazil Dickova a mohl zavinit penaltu, píšťalka rozhodčího však zůstala němá. Následovaly další dvě velké chyby, které mohly skončit gólem, po té druhé a nutném faulu dostal Brazilec žlutou kartu. Leicester pokračoval v tlaku, Showcroftův pokus zblízka zlikvidoval Robinson, Thatcherově střele se postavilo břevno, v 81. minutě už ale přišla další odměna pro domácí. Roqueho Juniora nahradil Radebe, Paul Dickov ale přešel i přes něj a vstřelil svůj druhý gól večera. Mizérii Leedsu pak minutu před koncem přesnou hlavičkou završil James Scowcroft.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele