15. kolo
06.12.2003 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Leeds United - Chelsea FC 1:1

Souboj prvního s posledním bývá většinou jasnou záležitostí. Totéž se dalo čekat i tentokrát, Chelsea, která se v minulém kole dostala do čela před Arsenal, přijela do Leedsu, který měl na svém kontě osm porážek z posledních deseti zápasů. Tentokrát se ale tým vedený dočasným manažerem Eddiem Grayem vzepjal k velmi slibnému výkonu.

Od začátku byli domácí lepší a v 18. minutě se dočkali zaslouženého vedení. Jermaine Pennant, záložník, který je v Leedsu na hostování z Arsenalu, obral o míč Makeleleho, obešel Bridge s Gallasem a krásnou akci zakončil obloučkem přes vybíhajícího Cudiciniho. Italský gólman inkasoval po dlouhých téměř dvanácti hodinách. O pár minut později měl sice šanci na vyrovnání Joe Cole, ale při svém prvním startu v sezóně jej obral McPhail. Pak ještě Lampard pokoušel štěstí střelou z dálky, konec poločasu však patřil domácím. Po kombinaci Kellyho s Vidukou se ke střele zpoza vápna dostal McPhail, ale míč se jen otřel o spojnici břevna a tyče.

Až po změně stran Chelsea ukázala, proč je v čele Premier League. Zatlačila domácí do obrany, ta sice dlouho úspěšně odolávala, ale v 69. minutě už na nájezdy hostů nestačila. Mutu vypálil, Robinson jen vyrazil a dorážku ve vyrovnání proměnil Damien Duff. Leeds sice vedení neudržel, ale předvedl výkon, který může být fanouškům zábleskem na lepší časy. Po dlouhé době se také zvedl ode dna tabulky, je předposlední. Chelsea sice ztratila body, ale stejně dopadl i Arsenal a Blues tak zůstávají v čele.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*tifosi

Konecne sa ukazala prava sila CFC. Ak tym nedokaze vyhrat nad poslednym muzstvom tabulky nema co robit v Champions League.

Reagovat
PJ

Jeden výpadek vůbec nic neznamená...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele