Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
28.03.2009 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělsko - Turecko 1:0

Španělsko vyšlo i napopáté z kvalifikačního utkání bez ztráty kytičky a v situaci, kdy má s patnácti body sedmibodový náskok na Turecko, již může objednávat letenky do Jihoafrické republiky. Právě proti týmu z pomezí Asie ale úřadující mistři Evropy vyhráli jen 1:0 brankou Piquého.

Byli to navíc Turci, kdo začal na stadionu Stantiaga Bernabeua lépe. Hned v úvodu vyzkoušeli pozornost Casillase Nihat a Tuncay, oba hostující střelci ovšem domácího brankáře do paniky neuvedli. Domácí odpověděli ve 30. minutě šancí Villy, kterého našel centrem Senna, útočník Valencie ale hlavičkou mířil nad hostující branku.

Domácí favorit se postupem času dostával čím dá více do tempa a v průběhu první půle naplno převzal iniciativu. Chvíli po Villově šanci se v pokutovém území zorientoval Torres, jeho pokus ale skončil u pozorného Volkana.

Turecký brankář si mohl odpočinout opět v úvodu poločasu, tentokrát již druhého, a přes celé hřiště mohl sledovat, jak jeho protěšek Casillas bravurním zákrokem znešdkodňuje ránu Tuncaye. V 60. minutě se zase ozvali domácí a tentokrát již gólově. Po Xaviho přímém kopu hlavičkoval Ramos, ten ještě branku nevstítil, což se ale beze zbytku povedlo dorážejícímu Piquému.

Domácím ovšem vedení nepřineslo kýžený klid, Turci byli stále nebezpeční. Přesto ale další šanci měl Villa, jenže jeho střela skončila, stejně jako v první půli, nad Vokanovou svatyní. Hostující strážce tří tyči se pak musel zaskvět proti pokusu Alonsa a jeho pozornost si vyžádala i střela Ramose. Branka ovšem již nepadla a tak domácí těsně zvítězili.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Španělsko vyhraje!!! V současnosti jsou asi neporazitelní

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:1...........urcite to bude super futbal

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko by si touto výhrou mohlo uspíšit postup a pak jen zkoušet dopilovat "dokonalost" Doufám že bude 1 ale čekám že turci budou "chvíli" držet krok

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo mi to v komentari na nominaci spanelsky reprezentace psal ze pique na repre nema???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele