Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
06.09.2008 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělsko - Bosna a Hercegovina 1:0

Španělsko na úvod kvalifikace na domácí půdě v Murcii přivítalo Bosnu a Hercegovinu a vyhrálo jen hubeně 1:0. O gól se postaral David Villa. Za bosenský tým nastoupil v základní sestavě exteplický útočník Edin Džeko, domácí nastoupili se dvěma změnami oproti obvyklé šampionátové sestavě. Na stoperské místo se místo zraněného Marcheny postavil Albiol, jediného útočníka Villu doplňoval křídelník Diego Capel. Zranění totiž postihlo i Torrese a Silvu. Do základní sestavy se také dostal Cesc Fabregas. Villa svou brankou v druhé půli napravil neproměněnou penaltu v té první, kouč Vicente del Bosque tak vykročil ve svém novém angažmá úspěšně. Španělsko už je neporaženo ve 24 zápasech v řadě.

Domácí začali náporem, ale první šanci ke vstřelení gólu měla Bosna. Za obranu Španělů se dostal Samir Muratovič, ale Casillas situaci vyřešil. Domácí zahrozili až ve 26. minutě. To gólman Hasagič likvidoval hlavičku Xaviho. Z dálky zkusil vystřelit Senna a jeho rána olízla břevno bosenské branky. V 35. minutě Iberijci zahrávali penaltu, když Muratovič fauloval Capela. Ale Villa poslal míč vedle pravé tyče do zámezí.

V druhé půli Španělsko přidalo. Iniesta se vyhnul Džekovi, ale i jeho střela skončila u gólmana Hasagiče. V 58. minutě se už měnilo skóre. Fabregas vysunul mezi beky Villu, ten obešel i Hasagiče a skóroval z velmi těžkého úhlu do prázdné branky. Byl to Villův devatenáctý gól v jeho 37 reprezentačních zápasech. Bosna se jen bránila, Iniesta a Capel pálili nad. V šanci selhal i střídající Cazorla. V 75. minutě Hasagič Sennovu dalekonosnou střelu jen vyrazil, druhý gól mohli přidat Villa nebo Capdevila, ale nedokázali se dohodnout a možnost byla zmařena.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spanele uz to zlomi... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som vyssie vitazvo...spanieli maju nesmiernu silu hlavne v utoku a tak som cakal viac golow

Reagovat
smazaný uživatel

Bosque cekal asi trochu jinou premieru, ale hlavne, ze Spanele vyhrali...

Reagovat
smazaný uživatel

pičo

Reagovat
smazaný uživatel

lolovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele