Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 8. kolo
13.10.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicneřešící remíza v Cardiffu. Wales se rozešel smírně s Chorvatskem

Chorvati si stále ještě nezajistili postup na Euro, ve Walesu pouze remizovali 1:1. Domácí si zase ztížili cestu za druhým postupovým místem, na Maďary ztrácí čtyři body.

"Draci" vyrukovali na Chorvaty ve stejném složení, v jakém se tři dny zpět představili ve slovenské Trnavě. Vatreni ve čtvrtek sfoukli Maďary, a tak si jejich manažer Dalić dovolil tři změny v sestavě. Místo Rakitiće, Brozoviće a Rebiće dostali šanci Kovačić, Vlašić a Brekalo.

A jeden z nových mužů na trávníku Vlašić se trenérovi za důvěru odvděčil již po devíti minutách, a to tím nejlepším možným způsobem. Akci po levé straně rozjel hbitý Brekalo, míč se přes Petkoviće dostal k Vlašićovi, který vystřelil přesně k tyči. Gólman Walesu Hennessey neměl nárok - 0:1. Čtyři minuty poté se ale strážce domácí svatyně, když fantastickým zákrokem vytáhl hlavičku Perišiće, jehož nádherným pasem oslovil Petković.

Wales vůbec nezachytil úvod zápasu, postupem času ale přece jen vyrovnal hru a v nastavení první půle se zničehonic dočkal vyrovnání. Davies prošel jako buldok středem pole, do pokutového území vyslal Balea, jenž překonal vyběhnuvšího brankáře Livakoviće.

Krátce po změně stran musel kvůli zranění odstoupit ze hry Kovačić, jehož nahradil Rakitić. Hned poté Petković nevybíravě sestřelil v hlavičkovém souboji Ampadua a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Značně otřesený Ampadu musel podobně jako Kovačić střídat. V 56. minutě byla konečně k vidění také ryze fotbalová akce, když Livakovićovu pozornost prověřil z levé strany James.

V 72. minutě o sobě po delší době dali vědět také Chorvati, ale Jedvaj pálil příliš vysoko. Jinak toho ale oba týmy v druhé půli příliš nenabídly, k vidění byly zejména ostré souboje a několik zraněných, včetně kapitána hostů Modriće. Na patovém výsledku se už nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko premárnilo šancu doma s Walesom a ukázalo, že nezvláda dôležité zápasy (ako Češi) mohli sme mať 12 bodov, poraziť doma Azerbajdžán a bolo by to 15, stačilo by to. Takto reálne vyzerá celkom 13 bodov. Ak Wales aj prehrá s Chorvátskom, má vonku Azerbajdžan a doma Maďarsko a reálne je to tiež 13 bodov, ako my, ale má lepšie vzájomné zápasy. Maďarsko to má reálne najhoršie, ak poraz Azerbajdžán, bude mať 12 b. a muselo by vyhrať aj vo Walese, malo by 15. Strašne zamotaná skupina, ale my sme si to pokazili doma s Walesom a myslím, že nepôjdeme ďalej. Pôjde Chorvátsko a Wales.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že Slovensko nevie hrať dôležité zápasy je úplná hlúposť... Skoro vždy keď sme mali nôž na krku tak sme zápas zvládli. Slovensko: Poľsko museli sme vyhrať aby sme postúpili na ms - vyhrali sme. Slovensko: Taliansko museli sme vyhrať aby sme postúpili - vyhrali sme. Slovensko:Anglicko potrebovali sme bod - aj sme ho vybojovali. Preto si myslím, že postúpime.

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele