Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělé udeřili ve druhém poločase a udolali Švédy

Reprezentanti Španělska zvládli i čtvrtý zápas kvalifikace o EURO 2020. V souboji o první místo se Švédskem se sice dlouho nemohli prosadit, ve druhé půli ale udeřili a díky brankám Ramose, Moraty a Oyarzabala vyhráli 3:0.

Už od začátku utkání byli jižané aktivnějším celkem. Jejich největší souvislá pasáž v tlaku proběhla okolo patnácté minuty. Olsen dokázal zlikvidovat famózním zákrokem Ruizovu ránu z vápna, stejně tak Parejův přízemní pokus i Ramosovu hlavičku.

Poté, co si poradil s Iscovou ranou, lovil míč zpoza zad. Jenže naštěstí pro něj i jeho spoluhráče Rodrigova branka nebyl uznána, jelikož asistující Parejo se v době přihrávky na něj nacházel v ofsajdovém postavení.

Španělé se branky nakonec dočkali po přestávce. Ve třiašedesáté minutě centroval z levé strany Asensio. Zblokovat jeho pas se pokoušel Larsson, avšak proti míči šel hodně nešikovně a zcela evidentně jej zasáhl rukou. Sudí bez váhání nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal kapitán Sergio Ramos a do protipohybu brankáře proměnil.

Pyrenejcům patřila i poslední desetiminutovka. Alváro Morata se ve středu hřiště otočil a s míčem upaloval do vápna, kde jej nešetrným a nepochopitelným skluzem sejmul Helander. Rozhodčí opět ukázal na značku penalty, k níž se postavil sám faulovaný a i on s přehledem proměnil.

Krátce nato ještě Ruiz předal míč Mikelu Oyarzabalovi, který si pohrál s Augustinssonem a potřetí v zápase přinutil Olsena kapitulovat. Španělé tak zůstávají stoprocentní a na čele skupiny si vybudovali již solidní náskok, na druhém místě je pronásledují Rumuni spolu s dnešním sokem Švédskem.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Zajda

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele