Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 9. kolo
15.11.2019 20:45 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko se s Maltou nemazlilo, zajistilo si tak prvenství ve skupině

Španělsko, které mělo před tímto mačem postup na závěrečný šampionát už jistý, nenechalo nikoho na pochybách, proč je ve své skupině na vedoucí pozici, a sedmi góly sestřelilo trpaslíka z Malty. Díky tomuto vítězství si navíc s definitivní jistotou zajistilo celkové první místo a v závěrečném duelu s Rumunskem bude hrát o udržení si své reputace.

Jestli ještě v březnu letošního roku bylo pouhé dvougólové vítězství Španělů na Ta' Qali docela překvapivé, neboť se spíše očekávalo, že evropský gigant uspěje větším rozdílem, teď už se konečný rezultát zdá býti dostačující ke splnění papírových předpokladů. Samozřejmě k nelibosti Malty, která zásluhou sedmi inkasovaných gólů spadla na dno tabulky.

Domácí se v prvním poločase dočkali dvou přesných zásahů. O ten první se v Cádizu ve 23. minutě postaral Morata, kterému míč ke vzdálenější tyči sklepl hlavou Gerard Moreno, a domácí forvard ho dotlačil za brankovou čáru. Čtyři minuty před obrátkou se trefil taktéž Santi Cazorla, jenž z vyložené pozice snadno využil uvolnění od Gerarda Morena.

V poslední třicetiminutovce se následně španělská mašina rozjela na plný plyn. Třetí gól utkání zaznamenal Pau Torres, který byl na hrací ploše od svého střídání za Sergia Ramose sotva pár desítek vteřin. Výtečně balón prodloužil za sebe Paco Alcácer, před bránou se zjevil zcela osamocený jeho spoluhráč, který bez větších obtíží rozvlnil soupeřovu síť.

Jen o minutu později Španělsko svůj náskok ještě pojistilo. Pablo Sarabia si vyměnil merunu s Gerardem Morenem a prvně jmenovaný ho následně usměrnil nechytatelně svou levačkou do šibenice. Na střeleckou listinu se v 69. minutě zapsal taktéž Daniel Olmo, kterému exkluzivní kolmici naservíroval Thiago Alcântara, a hostující gólman Bonello inkasoval popáté.

Ještě se svěřenci trenéra Roberta Morena prosadili dvakrát. V 71. minutě ke svým třem asistencím přidal branku stále neúnavný Gerard Moreno, jemuž před prázdnou kasu naservíroval míč z první Juan Bernat. Skóre pak uzavřel pět minut před koncem ještě Navas, který z dálky vyslal výtečnou dělovku, po níž se Bonello stačil jen ohlédnout.

Malta ve Španělsku předvedla opravdu hodně mizerný výkon. Nedařilo se jí jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Vždyť na bránu vystřelila jen jednou jedinkrát, ani jednou přitom mezi tři tyče! Aby neskončila v tabulce poslední, musí v posledním klání s Norskem uspět, protože s Faerskými ostrovy, které mají shodný počet bodů, má horší vzájemnou bilanci.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

5:0

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele