Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 10. kolo
17.11.2019 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Kosovo podlehlo Anglii 0:4

Anglie si i na závěr kvalifikačního cyklu zastřílela a v Prištině vyhrála 4:0. Kosovu se tak nepodařilo zopakovat sympatickou přestřelku ze Southamptonu, kde s Albionem padlo o poznání příznivěji 3:5. Konečný výsledek je pro balkánskou zemi poněkud krutý, protože ještě jedenáct minut před koncem vedli Angličané jen o jeden gól.

V utkání už fakticky o nic nešlo. Angličané měli postup i prvenství v kapse, zatímco Kosovo vyhlíží baráž. Přesto chtěli domácí zanechat hezký dojem a s velkým favoritem si to na "férovku” rozdat.

Kosovo poměrně dlouho drželo ofenzivní hvězdy Albionu zkrátka. V 15. minutě se poprvé výrazně přihlásil o slovo Rahem Sterling a Murić musel vyrážet. O zhruba stejnou minutáž později už Harry Winks dostal mezi dvěma stopery spoustu prostoru a času a Muriće bez problému překonal. Anglie tedy vedla 1:0, ale žádná další kanonáda se prozatím nekonala. Kosovo toho Angličanům zase tolik nedovolovalo.

A to i dlouho po změně stran. Pochopitelně Albion se nemusel nikam hnát, dávno měl zajištěn postup a navíc v Prištině vedl. Na tahu byli domácí, ale těm to směrem dopředu příliš nešlo. Po hodině hry měl Murić velké štěstí, když nejprve dobře zasáhl po střele Chilwella a po něm pálil do brankové konstrukce Harry Kane.

Jednobrankový náskok vydržel hostům do 79. minuty, pak přidal druhý gól zblízka Harry Kane a pravá anglická kanonáda, tak jak jí známe z této kvalifikace započala. Za čtyři minuty potrestal rychlý protiútok utaženou placírkou k tyči Marcus Rashford a na konečných 4:0 dal po chybě v rozehrávce Mason Mount. Anglie vyhrála v Kosovu 4:0 a potvrdila pověst nejlépe střílejícího mužstva v rámci celé kvalifikace.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele