Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 1. kolo
23.03.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Itálie - Finsko 2:0

Brzký gól Nicola Barelly se z velké části postaral o vítězný vstup Itálie do kvalifikace mistrovství Evropy proti Finsku, které si nakonec z Udine odváží prohru 0:2. Na vůbec první trefu záložníka Cagliari v reprezentačním dresu ještě po změně stran navázal Moise Kean a Roberto Mancini tak může být spokojen, že proti potenciálně nebezpečnému soupeři jeho tým dokázal potvrdit roli favorita.

Finové v loňském roce ukázali dobrou formu v Lize národů, kde si výhrou skupiny v třetím výkonnostním patře soutěže zaručili postup výše, a navzdory inkasované brance již v sedmé minutě dokázali soupeři zdatně vzdorovat. Barellův zásah potřeboval k úspěchu i jistou dávku štěstí, neboť jeho rána zpoza šestnáctky po nedůrazně odvráceném přímém kopu potřebovala v cestě do sítě výraznou teč.

Po zbytek první půle se hostům podařilo hru zcela vyrovnat a Italové se uchýlili k taktice přímočarých útoků do vytažené obrany, v čemž exceloval především Moise Kean, ovšem finální fáze Azurri opakovaně nevycházela podle představ a pokusy Picciniho s Bernardeschim mířily vedle.

Finsko svou vlastní první střelu zaznamenalo až po změně stran, kdy se do zakončení snažil procpat Teemu Pukki, ovšem jeho pokus dokázala italská obrana zablokovat. Aktuální lídr v tabulce střelců druhé anglické lize se po hodině hry dostal ještě do jedné příležitosti ke srovnání, avšak Lodův centr se mu v slibné pozici nepodařilo adekvátně usměrnit.

Sotva deset minut nato udeřilo na druhé straně. Aktivního Keana vybídl povedenou kolmicí k zakončení Ciro Immobile a křídelník Juventusu se trefil levačkou neomylně dolů k tyči. Od té chvíle již bylo o vítězi rozhodnuto a zbývalo jen zodpovědět, zda ještě domácí svůj náskok navýší. Hlavní slovo si vzal v závěrečných minutách střídající Fabio Quagliarella, jehož nejprve brilantně vychytal finský gólman Lukáš Hradecký a poté nestárnoucí forvard vyvedenou ranou orazítkoval břevno.

Zatímco Italy čeká v úterý další domácí vystoupení proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska, Finsko čeká výjezd do Arménie.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele