Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Španělsko si dle očekávání poradilo s Faerskými ostrovy

Španělé povinnost zvítězit na půdě Faerských ostrovů hravě zvládli, byť se může zdát, že inkasovaná branka je kaňkou na celém výkonu. Španělsko v Tórshavnu jasně dominovalo a klidně mohlo vyhrát mnohem vyšším rozdílem. Tři góly vstřelil favorit do přestávky a ve druhém poločase přidal ještě jeden zásah.

Měla to být jasná záležitost a také nakonec byla. Španělsko nic jiného, než tři body nebralo a také jakýkoliv jiný výsledek by se rovnal zázraku. Španěly už po pěti minutách uklidnil kapitán Sergio Ramos, který si, jak je jeho dobrým zvykem, naskočil na rohový kop a hlavou k tyči překonal brankáře Gestssona. Faeřané se i po inkasované brance sympaticky tlačili dopředu, ale tempo udávali hosté. V 19. minutě přišla španělská akce středem hřiště, Aspas pak rozdělil balón do strany na Jesúse Navase, který střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Přesně po půlhodině hry se domácím naskytla možnost rohového kopu a z něj se o velkou radost postaral Klaemint Olsen. Olsen posadil rohový kop přesně na hlavu Faera, který prodloužil na Klaeminta Olsena jenž zády k brance překonal brankáře Chelsea Kepu. Španělé ale žádné drama nedovolili a na inkasovanou branku zareagovali po svém třetím gólem. Isco ve vápně zakroutil balón od tyče, od které se odrazil do nešťastníka Gestssona. Ještě do poločasu mohli hosté několikrát zvýšit, ale Gestsson měl tentokrát štěstí.

Španělsko po změně stran kontrolovalo hru a Faeřané si nic dalšího nevytvořili. Dvacet minut před koncem krásným obloučkem přes Gestssona zvýšil už na 4:1 obránce Valencie José Gayá a utkání nakonec mohlo skončit ještě vyšším rozdílem, kdyby například proměnil tutovku střídající Ruiz. Gestsson si tak alespoň připsal několik zákroků, čímž se podepsal pod celkem přijatelnou porážku 1:4. Španělsko je po třech zápasech stoprocentní, zatímco domácí tým nemá na kontě žádný bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele