Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 7. kolo
12.10.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Švýcarsko 1:0

Zdá se, že boj o postup ze skupiny D bude napínavý až do posledního kola. Dánsko ve svém šestém kvalifikačním duelu dokázalo díky pozdní brance Poulsena udolat Švýcary a drží tak postupové příčky společně s Irskem, ovšem Švýcaři mají s čtyřbodovým odstupem zápas k dobru a papírově přívětivý los na závěrečná utkání.

Takticky svázané utkání málem po čtvrthodině hry odšpuntoval Granit Xhaka, jenž si udělal před pokutovým územím Dánů prostor ke střele a jen stěží mohl zamířit lépe či razantněji, ovšem ani tak gólovou radost slavit nemohl. Kasper Schmeichel totiž vytáhl excelentní zákrok, konečky prstů vytěsnil míč do břevna a udržel bezbrankový stav. To Dánové za celou první půli nijak výrazněji Yanna Sommera ve švýcarské brance neohrozili.

Také druhý poločas hosté odstartovali nebezpečnou ranou, která shodně skončila pouze na brankové konstrukci. Tentokráte se v 52. minutě o tvrdý projektil postarala levačka Ricarda Rodrigueze, jenže Schmeichel ani nemusel zasahovat, neboť břevno mu přispěchalo na pomoc i bez jeho přičinění.

Domácí hrozili především ze standardních situací, ke kterým se obvykle stavěl Christian Eriksen, ovšem ani jeho kvalitní servis do šestnáctky k průlomu skóre nepřispěl. Šest minut před koncem však hvězda Tottenhamu přece jen zabodovala, když se díky Eriksenově pasu dostal zničehonic do samostatného úniku Yussuf Poulsen a tváří v tvář Sommerovi s přehledem uklidil míč do sítě.

Švýcary tak po zcela zodpovědném defenzivním výkonu stál tento jeden výpadek pěkně draho, neboť v závěrečných minutách již zataženého soupeře v honbě za vyrovnáním překonat nedokázali, a tak si z Kodaně odváží prohru 0:1. O to důležitější nyní bude jejich úterní zápas s vedoucím Irskem, tentokráte na domácí půdě. Jestliže si reprezentanti země Helvétského kříže chtějí zajistit postup přímo skrze kvalifikaci, budou potřebovat skupinového lídra porazit a poté nezaváhat ani proti outsiderům z Gruzie a Gibraltaru. Také Dány čeká papírově snadný zápas s Gibraltarem, ovšem poté završí kvalifikaci v Irsku.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele