Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 1. kolo
21.03.2019 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Eden Hazard dvěma góly pomohl k vítězství nad Ruskem

Belgičané si nakonec po povedeném závěru poradili s nebezpečnými Rusy a na domácí půdě je porazili 3:1. Děkovat za to mohou především skvělému Edenu Hazardovi, který zaznamenal dvě branky.

Belgičané byli na domácí půdě proti Rusku jasným favoritem a odpovídala tomu i jejich základní sestava. Do ní se vešli hráči jako Dendoncker, oba Hazardové, Courtois nebo Tielemans s Mertensem. Místo zraněného Lukakua zaujal Michy Batshuayi. Hosté vsadili na opory jako Čeryšev, Golovin, Nababkin nebo Dzjuba.

Na první branku zápasu jsme nemuseli čekat moc dlouho a skóre se měnilo už po čtrnácti minutách hry. Hvězdný křídelník Eden Hazard zaútočil do rozhozené obrany a přihrál na Castagneho. Zkušený hráč, který si vydělává na chléb v Bergamu, našel ve druhé vlně nabíhajícího Youriho Tielemanse. K němu se dostal míč velmi rychle a po krátkém zpracování jej mladý hráč poslal přesně k tyči!

Rusové ale téměř hned odpověděli. Trvalo jim to jen 120 sekund, protože pak se předvedl brankář Thibaut Courtois. Ten si dal s rozehrávky hodně načas, načež ho dostal pod tlak Dzjuba. Courtois v rychlosti stihl odehrát míč jen na kopačku útočníka Denise Čeryševa, který jej posléze obešel a s trochou štěstí poslal míč do prázdné brány - 1:1.

Belgičané byli nadále aktivnějším týmem a často zkoušeli zrychlit hru narážečkami, které ale obrana Rusů velmi dobře odhadovala a tedy i přerušovala. První půle se pomalu chýlila ke svému konci, když se Belgičané málem opět ujali vedení. Velmi rychlý kontr dostal míč k osamocenému Batshuayiovi, který sice překonal brankáře Guilhermeho, jenže míč vykopl z brankové čáry vracející se obránce Džikija!

Přesto se Belgičanům povedlo udeřit ještě před odchodem do šaten. Samozřejmě u toho byl Eden Hazard, který se s míčem probil až do vápna a v něm si vymodlil faul na Žirkovovi. Sudí následně odpískal pokutový kop a k jeho exekuci se postavil sám hvězdný hráč anglické Chelsea. A protože se nemýlil, favorizovaná Belgie odcházela do kabin spokojenější.

Brankář Thibaut Courtois moc práce neměl a do druhé půle ho Denis Čeryšev přivítal jen poměrně nevýraznou střelou z větší vzdálenosti. Po Castagneho centru do vápna se pokoušel zakončit Michy Batshuayi, jenže jeho rána mířila o poměrně velký kus mimo bránu.

Rusové byli trochu živějším týmem, ale ani to jim nepomáhalo ke zdramatizování výsledku. Do zajímavější šance se pokoušel dostat Eden Hazard, jenže jeho tečovaný pas skončil u brankáře Guilhermeho. Finální podobu výsledku tak dal opět Eden Hazard až dvě minuty před koncem. Zakončil totiž akci Batshuayie a zaznamenal svůj druhý gól v utkání. V závěru pronesl nějakou peprnou poznámku na adresu sudího mladík Golovin a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
PetersCZ

Trochu protimluvy...

Hvězdný křídelník Eden Hazard zaútočil do rozhozené obrany a přihrál na Castagneho. Zkušený hráč, který si vydělává na chléb v Bergamu, našel ve druhé vlně nabíhajícího Youriho Tielemanse.

Castagnemu je 23...

Zakončil totiž akci Batshuayie a zaznamenal svůj druhý gól v utkání. V závěru pronesl nějakou peprnou poznámku na adresu sudího mladík Golovin a byl vyloučen.

A Golovinovi je 22...

Reagovat
Shevchenko

Zkušení mladíci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele