Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 6. kolo
10.09.2019 20:45 CET
5 : 3
(5:1)

Reportáž

Kosovo sice zdramatizovalo utkání s Anglií, ale odjíždí poraženo

To byla parádní podívaná! Po prvním poločase to sice vypadalo, že s Kosovem je ámen, jenže ve druhé půli se mu povedlo zabrat. Výsledkem je hodně divoké skóre 5:3 pro hrdý Albion.

Angličané rozhodně nemohli Kosovo podcenit, protože v minulém kole ukázalo, čeho je schopné. Dnes to na St. Mary's Stadium chtělo Kosovo zopakovat a využilo k tomu opět hráčů jako Muriqi, Vojvoda, Rrahmani, Murić nebo Valon Berisha. Angličané kontrovali Hendersonem, Sanchem, Maguirem, Kanem nebo Sterlingem.

Jenže ani tyhle hvězdy nedokázaly odvrátit obrovský šok, který na stadionu nastal. Už v první minutě totiž vyrobil neskutečnou hrubku obránce Keane, který ve zmatku a pod tlakem namazal přímo dotírajícímu Muriqimu. Ten ihned vyslal do šance nabíhajícího Valona Berishu a kosovský středopolař se prakticky sám před brankářem Pickfordem nemýlil!

Angličané to samozřejmě nemohli nechat být a žádnou senzaci nehodlali dopustit. Naštěstí pro ně mají ve svém středu Raheema Sterlinga, který má životní formu. Po rohovém kopu v 8. minutě se míč od Barkleyho dostal ke Keanovi, který jej posunul před bránu. Tam si naskočil nevysoký Sterling a přesnou hlavičkou do protipohybu překonal brankáře Muriće.

Sterling byl dnes večer k nezastavení a Kosovo na jeho akce nestíhalo adekvátně reagovat. Další z nich rozjel tahoun Man City v 19. minutě, když sám s míčem u nohy přeběhl od poloviny hřiště až po šestnáctku a nechal marně stíhající obránce za sebou. Následně nahrál do šance Harrymu Kaneovi, který po pár krocích prostřelil Muriće - 2:1.

Angličané poprvé v utkání vedli a jejich hlad po úspěchu jim nedovolil zastavit. Závěrečná desetiminutovka poločasu pak byla vyloženě brutální. Nejprve si ve 38. minutě po akci Sancha vstřelil nešťastný vlastní gól obránce Mërgim Vojvoda.

Ve 44. minutě chyboval Voca a míč mu uzmul Sterling. Jeho sprintující nohy doběhly až k vápnu a na druhé straně našly Jadona Sancha. Mladý křídelník Borussie Dortmund zachoval chladnou hlavu a zvýšil na 4:1. Ani to ale nebylo všechno a debakl Kosova začal nabírat hrozivých rozměrů.

Sudí nastavil jednu minutu a právě v ní se Anglie prosadila popáté. Akce jako přes kopírák té poslední gólové. U míče opět nezastavitelný Sterling, který si merunu píchl kolem Rrahmaniho. Doběhl až k vápnu a nesobecky nahrál na Sancha. Pro něj už druhá trefa v utkání nebyla problémem.

Dneska to byl opravdu gólový spektákl a přispěli k tomu i hosté. Ve 49. minutě totiž další špatnou nahrávku předvedl mladík Rice, který tím nechtěně založil protiútok tažený Muriqim. Útočník Fenerbahçe vyslal parádní kolmicí do útoku Valona Berishu a ten si i tentokrát poradil - 5:2.

Jakkoli se muselo zdát, že Kosovo je o poločase na ručník, nebyla to pravda. Stačilo dalších deset minut a bylo to jen o dvě trefy. Po Maguirově faulu ve vápně totiž sudí Zwayer pískal pokutový kop. K němu se postavil rozhodnutý Vedat Muriqi a ačkoli si Pickford na míč sáhl, na jeho udržení mimo síť to nestačilo.

Aby to bylo fér, tak pokutový kop měli k dispozici i domácí. Leart Paqarada totiž fauloval ve vlastním vápně. Míč si vzal pod patronát Harry Kane, jenže tentokrát reputaci střelce nepotvrdil a napálil míč na stranu, kam se vydal i brankář Murić. V závěru ještě Raheem Sterling po nahrávce Kanea napálil brankovou konstrukci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remiza

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele