5. kolo
31.08.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Značka MNM zase vládla, PSG venku hladce předčilo Toulouse

Před pár dny PSG utrpělo první ztrátu v sezóně, po remíze s Monacem si však poradilo bez větších obtíží ve vloženém kole venku s Toulouse. A znovu tomu bylo za velkého přispění trojice přezdívané MNM. Neymar si připsal rozhodující branku, Mbappé druhou v pořadí, přičemž v obou případech jim asistoval Lionel Messi. A trefil se v závěru ještě Juan Bernat.

Jestli někdo opravdu dokázal frustrovat pařížskou družinu v průběhu celého utkání, určitě musíme prstem ukázat na domácího brankáře Dupého. Byť nakonec obdržel tři branky, právě on mnoha dalším šancím PSG zabránil a celkově si připsal na své konto hned deset úspěšných zákroků. V prvním poločase si na něm vylámal zuby hlavně Messi, dvakrát mířil parádně do spodního rohu brány, ale v obou případech narazil na rukavice svého protivníka. A prakticky stejné pocity prožíval i jeho spoluhráč Mbappé, jenž z úhlu dvakrát svého soka též nepřelstil.

Až přišla na řadu 37. minuta, která již znamenala průběžnou změnu skóre. Verratti přiťukl míč k Mbappému na hranici šestnáctky, ten ho okamžitě směroval k Messimu, jenž narazil do volného prostoru v šestnáctce Neymarovi, a ten si v koncovce věděl rady. I když zprvu nebyl jeho gól uznaný pro ofsajd, VAR nakonec potvrdil, že se konalo vše v rámci pravidel fotbalu.

Po přestávce již Pařížané bez větších obtíží kontrolovali svoje těsné vedení. Obzvláště lehčí byli přitom jen krátce po začátku druhé půle, když Messi dostal na levé straně nekřesťansky mnoho prostoru, vběhl do vápna, zpětnou přihrávku adresoval Mbappému, který sám před brankářem Dupém neměl problém skórovat. A propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě. Poslední tečku za gólovými zápisy ještě udělal v 90. minutě střídající Juan Bernat, k němu se balón odrazil poté, co Mbappého přízemní střela předtím narazila do brankové konstrukce.

Toulouse dokázalo klást odpor zhruba nějakých dvacet, dvacet pět minut. Není pravda, že by se do žádné možnosti nepropracovalo a jen slepě blouznilo po hřišti, jelikož i hostující gólman Donnarumma se musel mít několikrát na pozoru, třeba v 9. minutě proti Dallingovi. A nutno podotknout, že i díky Italově přispění se nakonec Les Parisiens zdařilo uchovat čisté konto.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele