37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů PSG (© AFP)

Uspokojivý výsledek: PSG má po plichtě ve Štrasburku titul, domácí zaručenou záchranu

Jedenáctý titul PSG v Ligue 1 je definitivně zpečetěn. Pařížské ekipě stačilo uhrát na půdě Štrasbuku bod, který jí zajistil dostatečný, čtyřbodový náskok kolo před koncem na druhé Lens. Právě celek ze severu Francie ještě teoreticky mohl její první místo ohrožovat. Ani domácí se za konečný výsledek nezlobili, oslavili totiž matematicky zaručenou záchranu.

Oba týmy do tohoto klání vstupovaly s pocitem, že mají své hlavní ambice prakticky splněné, propočty ovšem byly nekompromisní, a tak potřebovaly ještě podniknout poslední kroky k absolutnímu štěstí. Remíza přitom byla tím potřebným, uspokojivým artiklem. Ve 14. minutě se objevil ve slušné možnosti domácí forvard Diallo, v koncovce nicméně nebyl úspěšný a zamířil mimo prostor třech tyčí.

V podstatě až ve 29. minutě se povedlo zahrozit rovněž hostům, a to prostřednictvím Renata Sanchese, jeho pokus ale uměl brankář Sels vyrazit do zámezí. Ve 38. minutě pak zvonila branková konstrukce, a to za zády pařížského gólmana Donnarummy, to když jeho směrem vypálil ze střední vzdálenosti z halfvoleje svou pravačkou stále hladový Diallo, ke své smůle ovšem trefil pouze bližší tyčku.

Góly zkrátka začaly padat až po přestávce. Začátek druhého poločasu se nesl vlastně v podobně ospalém rytmu jako ten první, i proto se dá říci, že přesný zásah argentinského forvarda Messiho přišel na řadu z ničeho nic. Danilo Pereira ze středu pole vyslal dlouhý pas na levou stranu, Mbappé si u boční strany pokutového území počkal na správný okamžik a pak do vápna předal balón svému spoluhráči, a ten z úhlu přelstil Selse. Na vedení PSG však stačili domácí ještě odpovědět.

Kdyby v 70. minutě v moc dobré příležitosti uměl seřídit svá mířidla Mbappé, asi by bylo o vítězi tohoto mače rozhodnuto. Takhle každopádně měl Štrasburk ještě možnost dotáhnout se na svého soupeře, a učinil tak v 79. minutě. Po Sansonově pokusu se ještě ke své tyči natáhnul Donnarumma, jenže balón vyrážel pouze před sebe, takže dorážející Gameiro dokázal jen o pár minut později po svém střídání úspěšně doklepávat. Merunu se ještě snažil odvracet pryč Danilo Pereira, bylo ovšem evidentní, že tomu bylo už v době, kdy byl míč celým svým objemem za brankovou čárou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele