20. kolo
29.01.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vyloučený Marco Verratti (© AFP)

Remeš překvapila Park princů, bod proti PSG sebrala po právu

PSG stále pokračuje v nevalných lednových výkonech. Nebojácná Remeš si v Parku princů uhrát remízu zasloužila, ba dokonce vyloženějších příležitostí měla na svém kontě ve finále ještě více než pařížský velikán. Neymar sice domácí posadil do sedla, po vyloučení Marca Verrattiho však hosté přece zužitkovali přesilovku, v závěru se totiž prosadil Folarin Balogun.

Pořádně mizernou první půli prožilo PSG. Pokud se podíváme letmým pohledem na statistiky v této části hry, pak domácí vyprodukovali jedinou střelu na bránu, kdežto Remeš hned devět! A jestli si měl někdo zasloužit ujmout se vedení, pak právě výběr teprve třicetiletého trenéra Williama Stilla. Utvořil si několik dobrých šancí, jen v koncovce nenašel potřebnou přesnost.

Po pár sekundách hry od úvodního hvizdu sudího Buqueta mohl trestat špatnou rozehrávku brankáře Donnarummy, který se snažil najít riskantně Fabiána Ruize, Matusiwa, leč italský muž v rukavicích ještě svou chybu napravit dokázal. V 9. minutě na něj ostře vypálil z levé strany nebezpečný Balogun, byť jeho trefa by stejně neplatila, protože v ofsajdu se ocitl jeho spoluhráč Flips. Remeš však v aktivitě nepolevila, v 11. minutě již Balogun prověřil napřímo schopnosti Donnarummy, ten ale úspěšně zasáhl. A v 15. minutě pouze těsně vedle zacílil Ito.

Remeš tlačila na soupeře i nadále, ve 24. minutě se Ito dostal do složitého střeleckého úhlu, a tak Donnarumma mohl úspěšně zakročit, přičemž ve 29. minutě Munetsi zakončil ze solidní pozice nůžkami kousek vedle branky. Ofenzivní počínání Pařížanů bylo zkrátka hodně matné. Když už se někdo z trojice Mbappé, Neymar a Messi dostal k balónu, byl hned zpacifikován.

A hostující celek by zřejmě pokračoval v nastoleném trendu, co se týče účelného bránění, ale celou situaci na hrací ploše změnila branka Neymara z 51. minuty. K němu se ve vápně míč šťastně odrazil od spoluhráče Juana Bernata po počínání Messiho, následovala lehká klička a zavěšení pod břevno. Do akce musel ještě VAR, porušování pravidel nicméně nezaznamenal.

Christophe Galtier, kouč Les Parisiens, moc dobře věděl, že po přestávce musí hru oživit, a rozhodl se logicky poslat z lavičky náhradníků do hry Verrattiho, který se vracel po zranění. V jeho přítomnosti se PSG opravdu dočkalo přesného zásahu. Jenže nakonec na hřišti stejně dlouho nevydržel. Obdržel totiž červenou kartu poté, co ostře atakoval Ita. Buquet mu sice nejprve ukázal žlutou kartu, u videa pak změnil názor. Zároveň musel zrušit nařízení penalty ve prospěch Remeše, k níž došlo krátce po Verrattiho faulu, protože Ito posouval Balogunovi přihrávku do ofsajdu. V pokutovém území srazil Angličana vracející se kapitán Marquinhos.

Remeš se snažila o vyrovnání, její protivník přitom odolával jen s vypětím všech sil. Kdyby Messi proměnil svou tutovku v 83. minutě a neposlal merunu z vyložené pozice pouze vedle brány, mohl být odpor Les rouges et blancs definitivně zlomen. Avšak pořád ve finále mohli živit naději na získaný bod, a ten nakonec vážně urvali. Až v šesté minutě nastavení Balogun pláchl za nepozornou obranu, naběhl si na průnikovku Doumbiy a sólo završil dle očekávání.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, whoscored.com, skysports.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele