15. kolo
13.11.2022 13:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Achraf Hakimi (© AFP)

PSG nadělilo pět gólů Auxerre a před pauzou udrží na čele tabulky pětibodový náskok

Z obávaného ofenzivního tria se dokázal prosadit pouze Kylian Mbappé, díky čemuž se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů. Jinak se občas nešlo zbavit dojmu, že se někteří hlavně hlídali, aby se v posledním mači před velkým fotbalovým svátkem nezranili. Každopádně o pět tref se tentokrát postaral stejný počet hráčů. A kouč Christophe Pélissier ví, že jeho tým přečká přestávku v sestupovém pásmu.

Už během úvodní desetiminutovky bylo jasné, jak bude s velkou pravděpodobností vypadat průběh tohoto zápasu. Hosté hlavně bránili. Jenže už v 11. minutě nikoli dostatečně. Lionel Messi našel svým parádním obloučkem za obranou Nuna Mendese, který z první posouval před bránu, kde v ne zcela snadné pozici zakončoval Mbappé - 1:0.

Rozhodčí Thomas Leonard pak musel ještě celou situaci překontrolovat, leč Neymarovu reklamovanou ruku neodhalil. Po čtvrt hodině hry se dostal do šance M’Baye Niang a Gianluigi Donnarumma vyrážel do bezpečí. Po dvaceti minutách hry pálil Messi, který to zkusil v šestatřicáté minutě, ovšem z obtížného úhlu jen do boční sítě.

Po prvním poločase to tedy úplně nevypadalo, že by ligový nováček měl zpět do regionu Burgundsko-Franche-Comté odjet s nějakým hodně nepříznivým výsledkem. Jenže šest minutek po startu druhé půle udržel na levé straně velkého čtverce proti přesile míč Nuno Mendes. Jeho následný centr před bránu uklidil hlavou na místo určení Carlos Soler - 2:0.

Do konce té samé desetiminutovky bylo pro hosty ještě hůř. Právě autor druhé branky vysunul Achrafa Hakimiho, který si balon ideálně předkopnul a pelášil od středového kruhu sám na gólmana, kterého překonal přízemní střelou - 3:0. V 66 minutě dostal příliš mnoho prostoru geniální Argentinec se třicítkou na dresu. Jednoduše obstřelil Jubala Júnior a Benoît Costil mohl děkovat své tyčce.

Gaëtan Perrin pak dostal nápad, že skóruje s úctyhodné vzdálenosti a patrně nikoho v Parku princů nepřekvapilo, že tenhle pokus snížením neskončil. Na začátku finální desetiminutovky, tedy nějakých 300 sekund poté, co Messi s Neymarem střídali, se jejich spoluhráč Hugo Ekitike pokoušel udělat kličku brankáři. Nevyšla zcela podle představ, a tak přihrával zpět na Reneta Sanchese, jehož spolupráce s levou tyčí dopadlo o dost lépe, než předtím v případě rodáka z Rosaria - 4:0.

Finální stav se zrodil až v 84. minutě. Julian Jeanvier stál ve vlastní šestnáctce a chtěl poslat malou domů. Jenže si nevšimnul, že mu za zády číhá Huko Ekitike, který se tak poměrně snadno zmocnil meruny a potom už neměl problém z nějakých sedmi metrů zvýšit na konečných 5:0 pro pařížského obhájce titulu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele