31. kolo
04.04.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Álvaro González (© AFP)

Marseille si podle očekávání poradila s posledním Dijonem

Tým Jorgeho Sampaoliho tak odčinil zaváhání v duelu s Nice a stále může pomýšlet na konečné páté místo. Naopak Dijon už má na kontě dvacet porážek. Případná záchrana v Ligue 1 by se už pomalu rovnala zázraku.

První serióznější ohrožení branky přišlo na pořad večera ve 13. minutě, kdy se ke své pověstné ráně zpoza šestnáctky dostal Dimitri Payet a k úvodnímu zásahu scházelo půl metru. Krátce poté převzal ve vápně Moussa Konaté centr od Bersanta Celiny a zařízení minul ještě o menší kousek, než nedlouho předtím jeho zmíněný protihráč.

V 18. minutě se k hlavičce dostal Wesley Lautoa, jenže ta Steva Mandandu nevylekala. Následující minuty přinesly obětavost obránců a nepřesnosti útočníků. Ve dvaačtyřicáté minutě musel Thauvinův ostrý a tečovaný centr vyrážet Saturnin Allagbé. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, inkasoval beninský brankář první gól.

Dimitri Payet centroval od rohového praporku na bližší tyč, kde do balonu trknul razantně hlavou Leonardo Balerdi a nebylo, co řešit - 1:0. V 54. minutě měl OM nakročeno ke druhému přesnému zásahu. Pol Lirola ve velkém čtverci na pravé straně přihrál pod sebe do ideálního prostoru na Payeta, který z první zdaleka netrefil podle představ.

Těsně před vypršením úvodní hodiny tohoto mače se stříbrný medailsta z ME 2016 osmělil znovu a tentokrát Allagbého pořádně zaměstnal. V minutě šestašedesáté rozehrával ten samý hráč Marseille standardní situaci na hlavu Álvara Gonzáleze a míč jen o centimetry přeletěl břevno a skončil na horní síti. Nicméně je pravda, že muž v rukavicích by s velkou pravděpodobností dokázal zasáhnout, pokud by tohle zakončení mířilo mezi tři tyče.

Tým Davida Linarése věřil, že existuje možnost s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. Ovšem pouze do devětasedmdesáté minuty. Tenhdy Payet opět rozehrával standardní situaci, takový zkrácený rohový kop. Kulatý předmět letěl do shluku hráčů, kde jej mírně zasáhnul Álvaro González a po něm cílil Bruno Ecuele Manga stehnem smolně za záda vlastního brankáře - 2:0.

Zbývající minuty se už obešly bez vyložené příležitosti, což znamená, že hosté vyslali Mandandovým směrem za devadesát minut (plus nastavení) jednu jedinou střelu. A nic nenasvědčuje tomu, že by si měli v příštím zápase spravit chuť, protože zajíždějí do Monaka. Olympěque čeká náročný duel v přibližně 170 kilometrů vzdáleném Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele