33. kolo
19.04.2019 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Dijon vyzrál na Rennes a připisuje důležité tři body

Je jasné, že i po třiatřicátém kole bude celek z Burgundska okupovat barážovou pozici. Nesestupové příčky jsou přitom jen čtyři body daleko. Pro Kombouarého tým zajímavé taky z toho důvodu, že Monaco nastoupí proti PSG, se kterým nemá v posledních letech vůbec dobré zkušenosti.

Naopak les Rouges et Noirs setrvají na jedenácté příčce a na výhru v Ligue 1 čekají od 10. března, kdy se podařilo přehrát Caen. K tomu samozřejmě nelze zapomínat na to, že bretaňský klub čeká už 27. dubna na Stade de France finále francouzského poháru proti PSG. Ale pojďme už na Stade Gaston Gérard, kde se situace pro výběr Juliana Stéphana začala vyvíjet nepříznivě už po dvaceti minutách hry.

Naïm Sliti centroval od rohového praporku na Nayefa Aguerda, který kolem sebe široko daleko neměl jediného protihráče, a tak mohl do balonu trknout hlavou, aby koníčkem doputoval za záda Tomáše Koubka, který dělal, co mohl, aby neinkasoval - 1:0. Pravda, v první řadě si měl lépe rozestavět svoje spoluhráče. Pokud by alespoň jeden stál u jeho levé tyče, stav by byl s velikou pravděpodobností nadále bezbrankový.

Po šestatřiceti minutách Mickaël Alphonse dal vtipně pod sebe na Wesleyho Saïda, nicméně český gólman skvěle zasáhnul nohou. Do konce úvodního dějství se nic dalšího vyloženě pozoruhodného nestalo, takže domácí šli do šaten s těsným náskokem. Antoine Kombouaré patrně svým svěřencům důrazně domluvil, protože ti se už sedm minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky dočkali vyrovnávací trefy.

Clément Grenier prostrčil na Adriena Hunoua, jenž z hranice šestnáctky levačkou zacílil přesně k levé tyči - 1:1. Nutno podotknout, že Rúnar Rúnarsson toho přes tu hráz těl před sebou mnoho neviděl. Jenomže tento stav svítil na ukazateli skóre pouhopouhé tři minutky. Pak jedovatě pálil Wesley Saïd. Koubek takovým obloukem vyrazil až mimo vápno, kde se do balonu z první opřel Benjamin Jeannot a mohl se radovat, přestože si bývalý hráč Sparty Praha nebo Slovanu Liberec na kulatý předmět i v tomto případě sáhnul - 2:1.

Teď byla znovu řada na hostujícím celku. A borci z Roazhon Parku to dobře věděli. Dočkali se už po hodině hry. Grenier nacentroval do vápna, kde si M’Baye Niang i podle asistenta u videa pohlídal ofsajdovou hranu. Zády k bráně nejprve na hrudníku míč zpracoval, aby jej v zápětí akrobaticky poslal do dijonské svatyně - 2:2.

Rozhodující okamžik si na třiaosmdesátou minutu schoval Wesley Saïd, který za Rennes dlouhé roky hrával. Rychlý brejk zakončil Fouad Chafik na svého neobsazeného spoluhráče, který v pokutovém území nejprve zaseknul před Damienem Da Silvou, aby levačkou po zemi rozhodnul o výhře svého klubu v poměru 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele