10. kolo
22.10.2017 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:2

Poprvé od listopadu roku 2011 se mohli fotbalisté Marseille radovat z vítězství v derby nad PSG. Dvakrát se jim ovšem nepodařilo udržet vedení a nakonec brali jen konečnou remízu, kterou celku z hlavního města zařídil až ve třetí minutě nastavení Edinson Cavani. A to se přitom hostům nechala v závěru vyloučit největší hvězda týmu Neymar.

Už téměř šest let vládne slavnému Le Classique jednoznačně PSG. Tentokráte měl ovšem namále, aby neutrpěl svou první porážku v sezóně. Nakonec svou sérii neporazitelnosti se svým úhlavním rivalem prodloužil na patnáct zápasů. Celkově pak svěřenci kouče Unaie Emeryho nevyhráli letos teprve podruhé napříč všemi soutěžemi.

Olympique musí brát konečný rezultát jako ztrátový, byť už před utkáním byl stavěn do role outsidera. Protože tohle derby měl rozehrané opravdu velmi slušně, ještě dvanáct minut před koncem totiž držel tři body. A ačkoli jeho soupeř hrál v posledních minutách jen o deseti mužích v poli, nepodařilo se mu výhru dotáhnout až do samotného konce.

Už v 16. minutě vybuchla většina fanoušků na stadionu Stade Vélodrome radostí. Luiz Gustavo, navrátilec do domácí sestavy, jenž vynechal minulé ligové klání ve Štrasburku, napřáhl z dobrých třiceti metrů a svou nepříjemné plachtící střelou překonal gólmana Areolu. Hostům se každopádně podařilo srovnat ještě před obrátkou.

Ve 33. minutě Rabiot v šestnáctce přihrál dozadu Neymarovi, ten na nic nečekal a z první vypálil na bránu, a jeho pokus skončil přesně u vzdálenější tyčky podél marně se natahujícího brankáře Mandandy. Po většinu času se pak zdálo, že se oba týmy rozejdou spokojeně s remízou. Jenže zápas výrazně zdramatizoval Thauvin.

V 78. minutě u brankové čáry přetlačil Rabiota důrazný N'Jie, který poté svou přihrávkou na bližší tyčce našel svého nabíhajícího spoluhráče, jenž se zbavil bez větších problémů stopera Thiaga Silvy a překonal Areolu. PSG nebyl schopen najít adekvátní odpověď, nezbývalo mu už mnoho času, a navíc tři minuty před koncem přišel o Neymara.

Brazilec neudržel nervy na uzdě, a poté, co sudí Buquet přerušil hru, oplácel Ocamposovi, za což se po druhé žluté kartě a následné červené pakoval předčasně ze hřiště. Ani tahle překážka však Pařížanům nezabránila ve vyrovnání stavu. Cavani výbornou standardkou nepohrdl a svou střelu umístil parádně o břevno a za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
JackDaniels.

Alleeeeeeeez L'OM !!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele