27. kolo
26.02.2017 21:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 1:5

Všichni tak nějak tušili, že PSG je v tuto chvíli někde jinde než Marseille. Že ale hrdé Olympique dnes pokoří hned dva rekordy - jeden pozitivní (nejvyšší návštěva na Vélodrome), ale především jeden velmi negativní (nejvyšší prohra v Le Classique v celé klubové historii) - to už je překvapení. Za šampiona se trefili Marquinhos, Cavani, Moura, Draxler a Matuidi, za domácí pouze snižoval Fanni (ovšem už za stavu 0:4).

Pro Cavaniho šlo mimochodem o 26. branku sezóny, což znamená, že si aktuálně drží pozici nejlepšího ligového střelce napříč pěti elitními evropskými soutěžemi. PSG nepohrálo proti Marseille už potřinácté v řadě; naposledy se tak stalo v listopadu 2011. Jedinými pamětníky tohoto střetnutí byli dnes Pastore s Matuidim.

Z historického hlediska je Olympique úspěšnějším klubem: francouzskou ligu opanovalo desetkrát, PSG pouze šestkrát. Čtyři pařížské tituly ovšem přišly v posledních čtyřech sezonách, a ačkoliv letos musí vyslanci hlavního města svádět přetahovanou s Monakem a Nice, dnes dali jasně najevo, že to s útokem na další trofej myslí smrtelně vážně. První útočná akce zápasu přišla v šesté minutě a hned z toho byl gól: stoper Thiago Silva vyslal centr do vápna na svého kolegu Marquinhose, který hlavou zavěsil.

Levý bek Layvin Kurzawa mohl rovněž hlavou zvyšovat už o šest minut později, Yohann Pelé ale jeho střelu vyrazil. Dominanci PSG narušil až krátce poté Dimitri Payet, jehož střela ovšem těsně minula klec, a o tři minuty později už to bylo o dvě branky - Verratti s Pastorem vymysleli parádní útok, s jehož zakončím už šutér Cavani neměl sebemenší problémy.

Uruguayec mohl zaznamenat i druhý gól poté, co Pelé vyrazil Lucasovu střelu přímo pod jeho nohy; pálil ale mimo. Největší máslo na hlavě měl v ten okamžik domácí kapitán Patrice Evra, který se mohl rehabilitovat po půlhodině hry; Payetův parádní pas z přímého kopu ale mezi tyče neusměrnil. Pařížané byli čím dál dominantnější a ve 36. minutě vstřelil Silva už třetí gól; ten však nebyl uznán pro Cavaniho ofsajd.

Ani po změně stran se v herním obrazu nic nezměnilo. Hosté zkrátka na hřišti vládli, což po necelých pěti minutách od restartu potvrdil Lucas, když zblízka proměnil Pastoreho přízemní centr. Krátce poté poslal Unai Emery na hřiště Juliana Draxlera za Pastoreho, a německý forvard se rychle aklimatizoval - jeho náběh na zadní tyč na Meunierův pas byl ukázkový, stejně jako následné zakončení. 0:4.

Když Rod Fanni v 70. minutě z ojedinělé šance snížil na 1:4, řada domácích fanoušků už ochozy Vélodrome znechuceně opustila. Pařížané ale nakonec měli poslední slovo; Matuidi o pár desítek vteřin později proměnil Verrattiho zpětnou přihrávku a stanovil konečné skóre.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hardwell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele