31. kolo
22.06.2020 19:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Villarreal poprvé po pauze ztratil body, se Sevillou remizoval 2:2

Remízou 2:2 skončil přímý souboj o Ligu mistrů mezi Villarrealem a Sevillou a nejvíce radosti mají z výsledku další konkurenti - Atlético, Real Sociedad, Getafe. Villarreal poprvé po koronavirové pauze ztratil body, přestože po prvním poločase vedl. Tomáše Vaclíka postupně překonali Paco Alcácer a Francisco Torres, zatímco góly Rojiblancos obstarali Escudero a Munir.

Boj o Ligu mistrů se tak opět víc a víc dramatizuje a ještě nedávno třetí Sevilla se musí o pozici v TOP 4 pořádně strachovat. Na Estadio de la Cerámica ji čekal pořádně těžký soupeř, který po koronavirové pauze dosud neztratil ani bod.

Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě, když nejprve Vaclík vyrazil hlavičku Anguissa, ale na okamžitou dorážku Alcácera byl krátký. Sevilla se pak snažila o co nejrychlejší odpověď, ale narážela na pozornou defenzívu Žluté ponorky. Ta zaváhala až ve 39. minutě a rázem z toho bylo vyrovnání. Sergio Escudero se za hranicí šestnáctky moc nerozmýšlel, rozhodl se vypálit tvrdou ránu k tyči a uspěl. Asenjo se mohl natahovat jak chtěl, ale na projektil k tyči neměl nárok. Villarreal to nemuselo zas tolik mrzet, protože v nastavení prvního poločasu se trefil hlavou po rohovém kopu Cazorly Pau Francisco Torres a Vaclík zůstal stát jako přikovaný.

Sevilla tak byla znovu na tahu a ve druhém dějství měla šance. Po hodině hry předvedl fantastický zákrok Sergio Asenjo, když se do vzduchu pověsil Jordán. Aktivita Andalusanů nezůstala bez povšimnutí a v 63. minutě bylo znovu vyrovnáno. Po přetaženém centru se z těžké pozice opřel do balónu Munir a Asenjo opět na vzdálenější tyč nedosáhl.

Po vyrovnání se na další šanci čekalo poměrně dlouho, ale když přišla stála za to. V 86. minutě hlavičkoval zcela nehlídaný Luuk de Jong a nebýt Asenja a jeho skvělého zákroku, dost možná by Žlutá ponorka prohrála. Šance de Jonga byla totiž zároveň tou poslední v zápase.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele