25. kolo
23.02.2019 16:15 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

V Seville řádil Messi a Barcelona po jeho hattricku dokonala obrat

Sevilla měla utkání s Barcelonou dobře rozehrané, jenomže za Katalánce začal řádit Lionel Messi a prakticky on sám zařídil dokonalý obrat. Argentinec vstřelil další z řady hattricků a čtvrtou brankou ho ještě doplnil Luis Suárez. Barcelona si pojistila vedení v soutěži, zatímco Sevilla se v tomto kole propadla na páté místo.

Sevilla byla už před zápasem pod velkým tlakem, neboť pár hodin před zvítězilo Getafe nad Vallecanem a posunulo se na čtvrté místo. Aby se tam Sevilla vrátila, potřebovala Barcelonu porazit a to byl vskutku složitý úkol.

Domácí ale začali dobře a první šanci měli už ve 2.minutě, jenože Promes pálil přesně doprostřed branky, kde byl připravený ter Stegen. Na druhé straně hrozilo největší nebezpečí od Lionela Messiho, jemu se dobře vrhl pod ránu Kjaer a Coutinhovu dorážku musel pacifikovat Vaclík. Ve 22.minutě podnikla Sevilla rychlý protiútok, Promes založil akci, Ben Yedder pak posunul na Jesúse Navase, jenž ranou do protipohybu překonal ter Stegena.

Los Rojiblancos se však z vedení dlouho neradovali, neboť Barcelona o čtyři minuty později vyrovnala. Rakitićův centr napálil rovnou z první nechytatelně do šibenice Lionel Messi. Vaclík proti Argentincově přesnému zásahu neměl žádný nárok.

Sevilla se vyrovnávací brankou nenechala rozhodit a závěr prvního poločasu byl v její režii. Promes v další palebné pozici těsně přestřelil a tři minuty před přestávkou vrátil vedení na stranu domácích Gabriel Mercado. Ter Stegenův nákop Sevilla ještě na barcelonské polovině zachytila a rychlou akci do zcela rozhozené obrany zakončil přesně Gabriel Mercado. Sevilla dobře věděla, že v žádném případě ještě není konec. Barcelona ve druhém poločase přepnula na vyšší obrátky a domácí se nestačili divit. Nejprve sudí neodpískal pokutový kop po faulu na Dembélého a v 68.minutě už Barcelona srovnala. Vaclík podobně jako před ním ter Stegen špatně rozehrál a z následné akce neudeřil nikdo jiný, než Lionel Messi.

A s Rojiblancos bylo ještě hůře. Pět minut před koncem utkání zkompletoval krátkým obloučkem přes Vaclíka hattrick Lionel Messi a stal se hlavní hvězdou utkání. Barcelona zasadila zdrcenému soupeři ještě jeden zásah v nastavení a Messiho hattrick doplnil rovněž chytrým lobem Luis Suárez. Katalánci vyhráli 4:2 a upevnili si vedení v soutěži, zatímco Sevilla se propadla mimo pozice zaručující Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire zas ti to nevyšlo, viď?

Reagovat
boryland

1:2...........

1:2...............Leo 2.........

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
czech_mira

Klobouk dolů před Messim... 3+1

Reagovat
ignor24

Reagovat
remeslnik

Leo je Messiar !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele