12. kolo
19.11.2005 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Betis 1:0

Sevillské derby se hrálo ve stínu El Clásica a nenabídlo fotbal tak skvělé úrovně. Převažovala bojovnost, chvílemi až brutální zákroky, domácí FC i přes dva vyloučené hráče dovedli utkání do vítězného konce. Betis se herně dost trápil, absence zraněného Oliveiry a také nasazení Assuncaa až na poslední minuty týmu neprospělo. V domácím útoku naopak odvedl výbornou práci Kanouté, přestože v něm hrál podstatnou část osamocený.

Jako první zahrozil domácí záložník Adriano, uvolnil se, ale jeho pokus hosté zblokovali. Na druhé straně se dostal míč po špatném výkopu Palopa ke Capimu, ale ten minul poodkrytou branku. Po dvaceti minutách kontroloval míč do autu domácí stoper Javi Navarro, nešťastně přitom trefil zadovkou do slabin Daniho, byl přísně vyloučen a to byl konec tlaku domácího týmu. Ofenzivu hostí držel Joaquín, zkusil vystřelit, ale těsně vedle. Juanito šel ve vápně do souboje s Mareskou loktem, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Série špinavostí pokračovala, betiský Dani to odnesl šlapákem, domácí Aitor Ocio dostal hlavičku od Edúa, velmi podobnou zákroku Riiseho na Grygeru.

Druhá půle se hrála v režii Betisu, jeho úspěšnost před vápnem však byla tragická. Odpískaná penalta přišla při trestném kopu Martího, když Joaquín zahrál ve zdi jasně rukou. Mareska poslal míč do protipohybu Contrerase a dal tal rozhodující gól. Betis se snažil, střídající Xisco měl centr nejprve na příliš dlouhou nohu, o chvilku později zakončil slabě. Na druhé straně se blýskl Jesús Navas, když prokličkoval obranou a z úhlu vystřelil těsně vedle tyče. Joaquínův gól nebyl uznán pro předchozí faul, další Xiscův jedovatý pokus vytáhl Palop s obtížemi nad břevno. Po sólové akci pálil vedle domácí Daniel Alves, po faulu na Fernanda byl vyloučen ještě Mareska a FC Sevilla dohrávala v těžké defenzivě. Po závaru však střílel Assuncao nad, stejně jako z poslední šance zápasu, trestného kopu z ideální pozice.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele