Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň se s kosovskými nájezdníky opět natrápila. Ballkani poslal domů s prázdnou Kalvach

Plzně porazila v úvodním utkání skupiny C Evropské konferenční ligy FC Ballkani 1:0. Kosovský celek Viktorii dlouho trápil, domácí se ovšem zásluhou trefy Lukáše Kalvacha ze 73. minuty nakonec dočkali vítězství. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka tak nezopakovali remízový průšvih z kvalifikační fáze proti Dritě a dalšího soupeře z nejmladšího státu Balkánu porazili.

Po nepřesvědčivém úvodu sezony zřejmě málokdo čekal, že by viktoriáni mohli nasbírat 10 po sobě jdoucích soutěžních triumfů a rozehrát se do prvotřídní formy. Za vše hovořila víkendová výhra ve Zlíně 7:1, kde se západočeský expres rozjel naplno. Všechno nyní nasvědčovalo tomu, že druhá letošní konfrontace s kosovským fotbalem měla být pro Plzeň o poznání suverénnější záležitostí. Strašákem ale byly dva loňské duely Ballkani se Slavií, kdy sice červenobílí dvakrát zvítězili, pokaždé se ovšem dost trápili.

Viktoriáni se snažili vstoupit do utkání aktivně, nicméně hostující hráči vytvořili před svou bránou blok, přes který se Západočeši nedokázali probojovat. Při kombinacích před vápnem přišlo pár chyb, ale díky skvělému napadání byly kosovské protiútoky vždy včas zastaveny. První střela utkání přišla až ve 29. minutě. Robin Hranáč vypálil z dálky a Enea Kolici jen se štěstím vyrazil balon na roh. K další šanci nedošlo, a tak diváci mohli jen doufat, že druhá půle přinese zajímavější podívanou.

Vzrušení přišlo hned po poločasové přestávce, kdy Rafiu Durosinmi upadl ve vápně a domácí se dožadovali pokutového kopu. Rozhodčí po konzultaci s videem penaltu neodpískal, protože situaci předcházel ofsajd. Viktoriáni s přibývajícím časem pokračovali ve svých snahách dobýt kosovskou bránu. Začali i střílet zpoza vápna, nicméně všechny pokusy skončily na obranném bloku.

V 73. minutě však přišlo pro domácí vysvobození. Kalvach napřáhl z dálky a rána tečovaná jedním z obránců zapadla s pomocí břevna až za záda bezmocného brankáře. Jedinečnou šanci srovnat měl Nazmi Gripshi, ale jen těsně přestřelil.

Plzeň tedy kosovského protivníka zdolala a do skupiny vstoupila vítězně. V dalším duelu se stejně jako v závěrečném předkole podívá do Kazachstánu, kde 5. října vyzve Astanu. Ballkani ve stejný den čeká duel proti Dinamu Záhřeb.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (31)

Přidat komentář
KingMaster13

Balkani umí být nechutný soupeř, nicméně Plzeň hraje doma, má formu 3:1 by to měli dát

Reagovat
ratusek

4:1

Reagovat
Mass

Balkanni v EKL hraje beton okořeněný o simulovaní, zdržování, provokace a pod. Tak uvidíme, jak se s tím Plzeň popasuje. Tipuju 1:0, asi moc hezkej fotbal to nebude.

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Skleepy

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Infeld Prácheňský

Bude to hnus, ale věřim ve výhru. 2:0

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
ACSeRw!n

1:1

Reagovat
Pablos

Snad to Viktorka zvládne... pustím si jí zpětně a budu se opět snažit vyhnout předem výsledku. Tak snad to ty kokoti na sport2 u Sparty nebudou propalovat

Reagovat
C-M@ster

Z hlavní stránky je prakticky nemožný se sem prokliknout...

Reagovat
Sosi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Reagovat
iamek

Strašný

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Blasphemer

Je to kampaň.

Reagovat
Sosi

někdo český kvalitní stream? Já už ty stránky promazal...

Reagovat
Cotton
Reagovat
Sosi

dik

Reagovat
John Obi Mikel

Tady se moc nediskutuje koukám..

Jak to vypadá herně, Plzeňáci?

Reagovat
naheCZ

Já to měl puštěné na monitoru a koukal jen po očku a tak nějak mi to připomínalo nás proti nim. Prostě klasický zápas českého mužstva s balkánským...

Reagovat
Blasphemer

Naprosto příšerný. Ale body máme a na zbytek se vyser.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Martin9719

V poločase jsem vsadil na neprohru Balkani, protože jsem nevěřil že můžeme dát vůbec gól.

Reagovat
Cotton

Skvěle

Reagovat
C-M@ster

3 výhry. Dnes spoko.

Reagovat
oli9

Reagovat
jaRys9

Reagovat
deporpepa

FC Koeficient plesá, hra nic moc ... ale tři body jsou doma

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tak herně by byl prostor určitě ke zlepšení, ale pořád se urvala výhra a body jak do koeficientu, tak do skupiny. A budu se opakovat, Chorý je hráč na nástup z lavičky, do unavený obrany jít hlavičkovat..včera to bylo zase hrozně bídný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele