Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Andreas Voglsammer (© AFP)

Union získal s Maccabi tři body

Union Berlín naplnil roli favorita a s izraelským Maccabi Haifa zvítězil 3:0. Dal tak zapomenout na nepovedené představení z Edenu a ukázal, že jeho cílem je jednoznačně postup. V prvním poločase zařídil vedení domácího celku Andreas Voglsammer a po změně stran přidali další góly Kevin Behrens a Taiwo Awoniyi.

Berlíňané převzali od začátku iniciativu, ale Maccabi bylo na jejich hru dobře připraveno, takže většina akcí končila před šestnáctkou. Až ve 28. minutě musel do akce brankář Cohen a situaci proti Voglsammerovi ustál. Každopádně snaha Unionu se vyplatila a o pět minut později se ve prospěch domácích poprvé měnilo skóre. Behrens sklepl dlouhý balón na Andrease Voglsammera a proti jeho skluzu byl Cohen bezmocný. I následující minuty patřily Unionu, zatímco Maccabi hrálo ze zajištěné obrany a spíše odráželo rodící se akce.

Domácí mohli být s hrou spokojeni, ovšem jednobrankový náskok se jim zdál nedostatečný. Hned na začátku druhého poločasu se Unionu podařilo zvýšit, když se tentokrát trefil po Trimmelově centru hlavou Kevin Behrens. Německý celek se mohl uklidnit a ve svém snažení trochu polevit.

Teprve potom se osmělilo i Maccabi a Rönnow si musel poradit se střelou Cheryho. V 68. minutě nezpracoval před brankou nebezpečný balón Becker, ale třetí brance hosté stejně nezabránili. Čtvrthodinu před koncem odcentroval Becker Taiwo Awoniyi se z první opřel do balonu a parádní ranou překonal Cohena potřetí.

Ve zbytku zápasu už Union neměl kam spěchat a šetřil síly na následující ligové utkání proti Mohuči. Union se ve skupině E vyrovnal pražské Slavii. Má stejný počet bodů i skóre, avšak horší vzájemný zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union tip 3:1

Reagovat
fsada

nic moc zápas 1:0

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 1:0, přání 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele