Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Luis Sinisterra (© AFP)

Hrubice brankáře Lutheho přisoudila výhru Feyenoordu, Union inkasoval i dvě červené karty

Tenhle zápas bude hodnotit Union jako hodně nepovedený. Rozhodující inkasovaný gól po obrovské minele brankáře Andrease Lutheho, dvě červené karty pro Christophera Trimmela, autora jedné branky, a Cedrica Teucherta, to byl sumární účet berlínského výběru v souboji s Feyenoordem, o jehož vítězství se postarali svými trefami Luis Sinisterra a Cyriel Dessers.

Byť si domácí zapsali v Konferenční lize již svou třetí prohru, pořád mají šanci kvalifikovat se do další fáze, neboť na druhou Slavii ztrácejí dvě kola před koncem tři body. Rozhodně je však potřeba neopakovat podobné vystoupení jako nyní. Hosté si naopak upevnili první místo v tabulce skupiny E a směle míří za kýženým postupem, k němuž mají nakročeno parádně.

Utkání se přitom mohlo pro Die Eisernen vyvíjet zcela jiným směrem, kdyby v 6. minutě svou možnost proměnil Becker, z blízkosti ale na brankáře Bijlowa nevyzrál. V 15. minutě naopak rotterdamský celek proměnil hned svou první větší příležitost tohoto duelu, to když po střele Linssena do tyčky dorazil balón u té druhé pohotově za brankovou čáru číhající Sinisterra.

K vyrovnání stavu došlo čtyři minuty před obrátkou. Puchacz za pokutovým územím uzmul merunu, poposunul ji směrem k Trimmelovi, jehož parádní pokus pravačkou skončil přesně u vzdálenější tyče, kam se Bijlow marně natahoval. V 57. minutě mohl dostat Feyenoord na koně Linssen, avšak Luthe vytasil úspěšný zákrok. Daleko hůře si však počínal v 72. minutě.

Při běžné rozehrávce na nerovném terénu trestuhodně podklouzl a Dessers jeho chybu tvrdě ztrestal. Union se pak na odpověď nezmohl, v závěru se navíc projevila naplno jeho frustrace. Jako první byl vyloučený po druhé žluté kartě a následné červené Trimmel poté, co vzteky mrštil míčem o zem, a hřiště opustil dříve i Teuchert po nevybíravém zákroku vůči Malaciovi.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union Tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele