Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

Harry Kane a Son Heung-Min (© AFP)

Divoká Conteho premiéra. Tottenham porazil Vitesse 3:2 a padly tři červené karty

Antonio Conte byl jmenován novým trenérem Tottenhamu Hotspur a hodně narychlo usedl na trenérskou lavičku při zápase Konferenční ligy s Vitesse Arnhem. Premiéra to byla vydařená, Spurs zvítězili 3:2 a vrátili se na postupové příčky. V utkání padlo nejen pět branek, ale také tři červené karty.

Na Conteho premiéru byli v Londýně všichni natěšeni a italský kouč neponechal nic náhodě a do základní sestavy nasadil Harryho Kanea, Lucase Mouru nebo Huga Llorise. Kohouti začali opravdu aktivně a od první minuty začali svého soupeře jasně přehrávat. Již po 120 sekundách měl obrovskou šanci Son a sám před brankou si vylámal zuby na Schubertovi! Brankář Vitessse si připsal dobrý zákrok i po čtvrthodině hry, ale bohužel mu jeho vlastní obrana příliš nepomohla a Son po šťastném odrazu vstřelil do odkryté branky úvodní gól

Tottenham byl při chuti a pokračoval v ofenzivním snažení. Ve 22. minutě si hosté nepohlídali ofsajdovou hranici a po výborném vysunutí Kanea vstřelil druhý gól Lucas Moura. Vitesse bylo na kolotoči a hned tak z něho nesestoupili. Za dalších šest minut už zvyšoval na 3:0 Jacob Rasmussen, který si ve snaze zabránit brance vstřelil vlastní gól.

Teprve potom Tottenham sundal nohu z plynu a Vitesse se okamžitě chytilo. Tronstad vůbec poprvé výrazněji prověřil Llorise a z následného rohového kopu vstřelil gól hlavou Jacob Rasmussen. Hostující obránce tak odčinil předchozí vlastní gól. A to nebylo všechno. Nizozemcům jakoby se do žil vlila nová krev.

Zanedlouho dostal přihrávku do vápna slovenský záložník Matúš Bero a přízemní technickou střelou k tyči snížil už na rozdíl jediného gólu. První poločas nabídl v Londýně celkem pět branek, takže se diváci při Conteho premiéře rozhodně nenudili.

V tomto směru nezklamal ani druhý poločas, i když nakonec žádný gól nepadl. V 59. minutě uviděl druhou žlutou kartu Cristian Romero a Tottenham se musel o výsledek výrazně strachovat. Vitesse mělo na vyrovnání dostatek času, ale domácí se semkli a do ničeho nizozemský celek nepustili. Devět minut před koncem se navíc počet sil vyrovnal, protože druhou žlutou kartu obdržel i Danilho Doekhi.

Za další čtyři minuty se situace úplně obrátila a přesilovku hráli Spurs. Brankář Markus Schubert vyběhl za vápno, kde zahrál rukou a tak nemohlo následovat nic jiného. Tottenham v závěru utkání pojistku nepřidal, ovšem díky konečnému výsledku 3:2 ho to mrzet nemusí. Londýnský klub ještě nemá jistotu postupu, ale situaci už má ve svých rukou. Vitesse je o bod třetí a nic pro něho není ztraceno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

Gollini - Davinson, Romero, Dier - Emerson, Hojbjerg, Ndombelé, Reguilon - Lo Celso - Kane, Son

Reagovat
robbik

3:0

Reagovat
Elmas

5:2

Reagovat
matZz

wtf

Reagovat
jk

Reagovat
smazaný uživatel

Doôležité víťazstvo. Konečne zábavný zápas Tottenhamu. Vitesse bolo lepšie a zaslúžilo si body. No dnes beriem tri body bezohľadu na náš výkon. Fyzicky sme boli o triedu horší. Son a Hojbjerg šľapali vodu, nechápal som. Conte má pred sebou kopu práce. Emerson parádny výkon. I Kane, konečne makal a bojoval. Dnes nabehal viac ako za všetky zápasy sezóny dokopy.

Reagovat
jk

Jak jsem byl z Emersona vyloženě nešťastný, tak ty jeho výkony mají hodně vzestupnou tendenci. Dneska s Llorisem asi nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude fajn. Ešte je skoro na hodnotenie, ale príde mi od čias Trippiera konečne ako jasná jednička na RB.

Reagovat
Cobra

Kane je nehorázná padavka, která se neúčastní soubojů a nedokáže podržet balón. Reguilon otřesný výkon. Prakticky všechny jejich akce šli přes něj nebo u něj začali nepřesnou nahrávkou.

Překvapil mě Davies.

Reagovat
smazaný uživatel

Kane bol v pohode. Podržal loptu, vybojoval redku. Bránil a presoval. Nechapačka.

Reagovat
Cobra

Nevyhrál snad ani jeden hlavičkový souboj a podržet balón dokázal maximálně tak, že při sebemenším kontaktu šel na zem. Ta červená byl snad jeho první vyhraný souboj. Vždyť kromě t= redky a úplně lehké asistence nic nepředvedl.

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Ty nám teď budeš tajně fandit co?

Reagovat
Svatej

Připouštím, že vam Conte v mych ocich jen svou přítomností zvedl prestiž asi čtyřnásobně (na stupnici od 0 do 10 jste tak poskocili z 0,25 na krásný celý číslo) a to jsem ho ještě neviděl v jeho fesackym kvádru

Ideální scénář by byl druhý místo za náma uz tenhle rocnik s tim, ze pak odejde za nějakou spickovou nabídkou

Reagovat
jk

Si nedovedu představit v jakým vesmíru by Spurs mohli udělat druhý místo.

Reagovat
Svatej

S tim magorem a alespoň standardní podporou na trhu by to byla otázka času

Reagovat
jk

Po přečtení té tuny článků, které se tomu věnovaly na The Athletic, jsem se trochu uklidnil. Ten narativ, že je tu max na rok a půl, že se s každým pohádá a bude potřebovat bambilion na to aby všechny neposlal do prdele atp. beru trochu s rezervou.

Důležité bude aby si i on uvědomil, že v PL si prostě nemůže ukázat na kohokoli a toho dostane, protože ho prostě chce jinak bude peklo. Minimálně v rámci Anglie.

S Paraticiho sklils na příchody hráčů z Itálie a zejména těch bez smlouvy si myslím, že by měli být schopni vybudovat tým, který by mohl hra o ty nejvyšší patra třeba za 2-3 roky. Otázka tedy zůstává, jestli u nás fakt vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi som si ho tak nevšímal. Neviem. Mne prišiel ok a oveľa lepší, ako v poslednej dobe.

Reagovat
jk

To jeho stoupnutí si mezi bránícího hráče a balón, pak pád dopředu, natáhnout nohy, opravit si štulpny a pak pomalu vstávat, to je je jeho klasika. Ale dovolím si tvrdit, že tohle nám dost možná zachránilo tři body když jsme šli do desíti a Vitesse nás pěkně mačkali.

Reagovat
Cobra

Těch jeho teatrálních pádů už je tak moc, že mě nejde přes nos jakékoliv jeho obhajování i za cenu třeba vyhraného zápasu.

Já mu ten odchod přál, zaslouží si ho. Ale aby tady další rok prosimuloval a prochodil mi prostě neskutečně vadí a vůči zbylému týmu mi to přijde bezpáteřní. Proto jsem rád za Conteho, jestli v tomhle bude pokračovat, tak bude sedět.

Reagovat
jk

No uvidíme. Já myslím, že zrovna on od Conteho největší fén nedostane.

Dovedu si dost dobře představit, že debaty o odchodu Kanea byly jedním z důvodů proč to Conte nevzal v létě, jeho pohyb v prvním poločase byl podle mě přesně to co po něm bude chtít.

Reagovat
smazaný uživatel

jeho pohyb v prvom polčase bol dobrý

Reagovat
matZz

já mám pocit, že v PL už mu to žádný rozhodčí nežere a už to ani tolik nezkouší, ale včera tím zachránil zápas

Reagovat
jk

Nizozemci nás mačkali. Bylo vidět, že hráči prostě hrajou jak jim nohy narostly a na nějaký systém se zdaleka nemohli za ty dva dny připravit. Vitesse mělo asi kopat pentli v prvním poločase, rozhodčí byl celkově úplně WTF.

Repre pauzy nesnáším, ale teď se nám bude fakt hodit. Winksy naprosto famózní cameo

Reagovat
smazaný uživatel

Winks v pohode. No pomohlo mu i to, že sa stred poľa celkom vyprázdnil. Højbjerg a Skipp mali veľmi slabý zápas.

Reagovat
jk

Ty střídání se Contemu celkově povedla. Jak píšeš, střed zálohy byl mizerný, ze začátku to celkem šlapalo ale když se dostali pod tlak tak to byla katastrofa, hlavně opět v rozehrávce což nás dost trápí od začátku sezóny. Ale Vitesse parádní pressing, bylo vidět, že to mají velmi dobře sehrané.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele