Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester opět neměl problém s Randers a slaví postup

Podobným výsledkem jako první zápas dopadla také odveta střetnutí mezi Leicesterem a Randers. Zatímco v domácím prostředí zvítězily anglické "Lišky" 4:1, odvetu na Jutském poloostrově zvládli po vítězství o dvě branky. Svěřenci manažera Brendana Rodgerse si tak snadno pohlídali postup do další fáze.

Gólově se Leicester prosadil již ve druhé minutě. Barnes přebral míč na polovině hřiště, namířil si to s ním směrem na bránu Randers a svůj postup zakončil přesnou střelou k tyči. Vzápětí zkusil stejný hráč znovu štěstí, tentokrát jej však vychytal brankář domácích Carlgren.

Dánské mužstvo se ale z inkasované branky poměrně rychle otřepalo a začalo si vytvářet nadějné příležitosti. Po jedné takové hlavičkoval jen těsně vedle Kopplin, v závěru první půle zase vyslali zajímavé pokusy Hammershoy-Mistrati a Piesinger, byť ani jeden se nevměstnal mezi tři tyče. Za hosty hrozil zejména Barnes, avšak navzdory jeho snaze se pořád hrál vyrovnaný duel.

Randers se tedy pořád drželo ve hře o zajímavý výsledek a krátce po změně stran mohlo vyrovnat, jenže střelu Odeyho z bezprostřední blízkosti zneškodnil skvělým zákrokem gólman Foxes Schmeichel. Za Leicester odpověděl nadále aktivní Barnes, jehož rána z 56. minuty proletěla těsně vedle tyče. O šest minut později pak pozorného Carlgrena nepřekonal Maddison.

Naděje domácích na vítězství se však zhroutila během pasáže kolem 70. minuty. Nejprve se ze standardní situace perfektně trefil Maddison, za jehož střelou do šibenice se Carlgren jen ohlédl. O několik okamžiků později převzal Maddsion přihávku od Iheanacha a tentokrát si pro technický pokus vybral opačnou stranu brány, ve výsledku však opět dosáhl gólu.

V 84. minutě se však Randers přece jen dočkalo alespoň čestného zásahu. Velkou měrou k němu pomohl Schmeichel, jenž si asi řekl, že své dánské krajany alespoň jednou potěší. Strážce svatyně Leicesteru totiž nezpracoval rutinní přihrávku a míč mu přeskočil nohu. Zaváhání Schmeichela rychle využil Odey, jenž zakončením do odkryté brány završil skóre odvety.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 (Lookman)

Reagovat
berliner

Jedeme Leicester Tip 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:1, propadák Leicesteru pak završí prohraný rozstřel

Reagovat
berliner

Fakt jsi jako tomu veril?

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele