Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 18:45 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Jens Toornstra (© AFP)

Partizan nad Feyenoordem dvakrát vedl, i přesto utrpěl debakl o tři branky

Přemožitel pražské Sparty z předkola vyřazovací fáze Konferenční ligy sice předvedl v prvním poločase s favorizovaným nizozemským Feyenoordem celkem solidní výkon a v průběhu zápasu hned dvakrát vedl, ovšem po změně stran inkasoval čtyřikrát a nakonec v nesmírně atraktivním utkání s ním prohrál po výsledku 2:5, čímž si do venkovní odvety hrané za týden na nizozemské půdě prakticky zavřel dveře mezi osmičku nejlepších.

Srbský zástupce se přitom okamžitě po změně stran dostal do vedení 2:1, jenomže pak naprosto zapomněl na defenzivní činnost a po čtvrtečním výprasku jeho tažení evropskými poháry s velkou pravděpodobností skončí. Svěřenci trenéra Arneho Slota začali lépe a první možnosti si vytvořili v úvodní desetiminutovce, avšak Nelsonovu tvrdou ránu nejprve skvěle odvrátil na roh brankář Popović a po jeho zahrání mířil stejný hráč příliš vysoko.

Domácí výběr se dostal z ničeho nic do vedení po necelé čtvrthodině hry, když se na hranici pokutového území dostal k volnému míči Bebars Natcho a nekompromisně ho usměrnil k levé tyči kolem gólmana Bijlowa. Hosté srovnali krok ve 20. minutě, jelikož po zpětné pobídce Luise Sinisterry napřáhl ze středu šestnáctky Jens Toornstra a ukázkovým angličákem o levou konstrukci rozvlnil síť.

Následně mohl bělehradskému klubu vrátit vedení Vujačić, který doslova ukradl před poloprázdnou brankou balón z kopačky Nemanji Joviće, ovšem zblízka ho v tisíciprocentní možnosti trestuhodně poslal nad břevno. Od této chvíli dominovali v prvním poločas už jen hosté. Nejprve se blýskl Popović proti střele Sinisterry, poté byl stejný hráč na poslední chvíli zablokován a ihned na to neplatil zásah Cyriela Desserse vinou zřetelného ofsajdu.

Výběr vedený koučem Aleksandarem Stanojevićem zahájil druhý poločas naprosto fantasticky. Jeho druhou branku vsítil Jović, neboť se opřel do odraženého míče z voleje a umístil ho přímo do bližšího spodního růžku. Vedení mírného outsidera opět netrvalo příliš dlouho, tentokráte po rychlé akci přelstil ofsajdovou past Dessers a jeho skákavý pokus z první zapadl přesně k protější tyči.

Feyenoord poprvé v utkání vedl v 64. minutě. Lutsharel Geertruida totiž využil zmatku před brankou Partizanu a jeho svižný projektil z patnácti metrů zapadl pod levou šibenici, Popović se jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté rozhodli o svém úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Agilní kolumbijský univerzál Sinisterra si elegantně zpracoval balón na prsa a famózní dělovkou z dvaadvaceti metrů ho nasměroval pod břevno - 2:4.

Domácí v následujícím průběhu hodně riskovali a na svůj ofenzivní styl naposledy doplatili v 77. minutě. Gólový účet uzavřel svou druhou trefou v tomto střetnutí třiatřicetiletý Toornstra, protože si po fenomenální patičce od Desserse seběhl do brankového území a z bezprostřední blízkosti neminul zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Feyenoordu ale hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 1 Gol Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady fandím FK Partizan ale hostům dost věřím ale věřím, že dají aslespoň 1 gól Tip 1:2

Reagovat
šolim

Nefandil jsem nikomu, ale potřeboval jsem na konci tu remízu co byla v poločase.

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele