Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - 1. zápasy
28.04.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Cyriel Dessers (© AFP)

Feyenoord první semifinále Konferenční ligy zvládl lépe, doma těsně přetlačil Marseille

V podobnou přestřelku, jakou ve čtvrtfinále v Rotterdamu prožívala Slavia, vyústilo též klání i v rámci semifinále Konferenční ligy. Jestliže ale pražský výběr dostal souboj do remízy, pak Marseille se takový počin nezdařil, a do odvety si tak odvezla jednogólové manko. Feyenoord po nerozhodné první půli zasadil finální úder po obrátce, podruhé se trefoval Cyriel Dessers.

Nejenom barvou dresů, do nichž se oba týmy oblékly, ale rovněž samotný průběh vážně mohl v lecčems připomínat úvodní bitvu nizozemského klubu s tím českým. I v tomhle případě se mu dost vyvedly úvodní pasáže, přičemž následně protivník srovnal krok. A ačkoli svou pouť OM nedotáhlo do zdárného konce, na De Kuip poznávalo úplně stejně jako hráči v sešívaných trikotech, jak těžce se tam získává jakýkoli úspěch. Pokud by i odveta měla vykázat podobně dramatické okamžiky, jako nynější střetnutí, nezaujatí fanoušci, vyznávající útočné fotbalové podnikání, by se měli za týden na co těšit. Tenhle duel zatím sepsal napínavou první kapitolu.

Domácí vlétli na soupeře se všemi svými ofenzivní zbraněmi a během krátké chvíle rozvlnili síť hned dvakrát. V 18. minutě vyslal Senesi od půlící čáry dlouhý pas na hranici pokutového území, tam si stoper Čaleta-Car počínal hodně nedůrazně vůči Sinisterrovi, který tak patičkou dokázal uvolnit ze druhé vlny sbíhajícího si Desserse, k němuž se taktéž příliš laxně zachovali bránící Saliba s Kamarou, a tak brankář Mandanda kapituloval poprvé. O pouhé dvě minuty později se dýchalo Les Phocéens ještě hůře. Nelsonovi vystavili dálnici na pravé straně, ten se po ní jednoduše svezl, následně našel ve vápně Sinisterru, který svou pravačkou, i s přispěním teče vracejícího se Rongiera, překonal Mandandu. Olympique se nicméně nevzdal a vyrovnal.

Ve 28. minutě ho vysvobodil ze srabu Dieng, jenž namířil svou dělovku přesně na bližší tyčku do spodního rohu brány, kde reagoval gólman Marciano přece jenom o něco později, než by měl. Senegalský reprezentant vytěžil z rychlé kombinace na pár doteků a finální asistence od Bakambua. A pět minut před obrátkou Marciano inkasoval ještě jednou, když Payet ze středu pole přihrál doprava, Guendouziho pas sice nenašel před bránou Bakambua, avšak po zásahu domácího muže v rukavicích se odrazil ke Gersonovi, který s dorážkou neměl větší problémy.

O osudu utkání rozhodlo pouhých pár sekund od hvizdu sudího Olivera na znamení zahájení druhého dějství. Doslova fatální hrubici vyrobil Čaleta-Car, který se snažil přenechat balón Mandandovi, avšak jeho záměr vystihl účelně napadající Dessers, jemuž se povedlo svého vyběhnuvšího soupeře zavčasu obehrát a pak skórovat v pohodové náladě do odkryté branky.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Gedofrey

1:2

Reagovat
Agnelli

3:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2 a minimálně 1 redka

Reagovat
Gedofrey

Proboha, co to dnes je to kvalitou připomíná tak osmifinále Mol cupu

Reagovat
Israha

Myslím, že od Feyenoordu nečekali tak amfetaminový výkon a počítali spíš s dalším PAOKem nebo Basilejí . Ale reakce dobrá, teď to zpomalit, zpřesnit a uklidnit.

Reagovat
Mandanda_30

pěkná kravina

Reagovat
Israha

Ćaletu-Cara zabít málo. To byl asi nejhorší individuální výkon sezony od hráče OM (a to jsme tu měli "snový" úvod Luana Perese). Dieng by mohl i někdy přihrát místo nakouření to do gólmana a hlavičky z malého vápna je nutné bezpodmínečně uklízet (líp jak Payet vám to v celé Evropě kopne málokdo, važte si toho), ale jinak vlastně spokojenost. Tohle půjde otočit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele