Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 21:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Reiss Nelson (© AFP)

Feyenoord zdolal Partizan i v odvetě a s přehledem postoupil do čtvrtfinále KL

Rotterdamský Feyenoord si přivezl na domácí půdu velmi nadějnou výhru 5:2 z Bělehradu a před vlastními fanoušky žádnou senzaci nepřipustil, jelikož srbského vyzyvatele zdolal na stadionu De Kuip po výsledku 3:1. Po celkovém vysokém poměru 8:3 tak s naprostým přehledem proklouzl v Konferenční lize mezi osmičku nejlepších a jeho ambice určitě sahají ještě dál. Hosté nyní neměli šanci, ale i účast v osmifinále mohou považovat za úspěch.

První poločas tohoto čtvrtečního duelu se nenesl zrovna v ofenzivním duchu, svěřenci trenéra Arneho Slota se snažili hlavně neinkasovat a zaměřili se na pozornou defenzivní činnost. Úvodní možnost byla k vidění až deset minut před přestávkou, kdy Til svou parádní ranou z hranice pokutového území orazítkoval pravou tyč a ihned na to dopravil balón do sítě nigerijský kanonýr Cyriel Dessers, jenže jeho gól neplatil vinou těsného ofsajdu.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto střetnutí v poslední minutě úvodního dějství. Po přímém volném kopu Toornstry si naběhl za bránící zeď a hodně šťastnou tečí svými zády usměrnil míč pod břevno za záda dívajícího se brankáře Stevanoviče. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí favorit pojistil svůj náskok po necelé hodině hry.

Po rychlé akci na pravém křídle obdržel kolmici do volného prostoru Til a nakonec téměř od brankové čáry poslal balón před branku, kam si seběhl dvaadvacetiletý anglický útočník Reiss Nelson a z pěti metrů bez problému zamířil do vzdálenějšího dolního rohu. Partizan však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o dvě minuty později korigoval stav zásluhou Ricarda Gomese.

Zkušený rodák z Kapverd se po odrazu míče rozhodl vypálit z osmnácti metrů a svůj přízemní pokus usměrnil k levé tyči kolem marně se natahujícího gólmana Marciana. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohlo byt dokonce vyrovnáno, jelikož po pasu z levého křídla okamžitě vystřelil Markovič a ze složité pozice minul domácí branku jen o několik decimetrů.

Poté se utkání spíše dohrávalo, nicméně Feyenoord se v 90. minutě přeci jen prosadil i potřetí. Střídající Bryan Linssen obdržel kolmici na pravou stranu šestnáctky od Toornstry a z pěti metrů z mírného úhlu ukázkově zavěsil do protější šibenice, bezmocný Stevanovič v tuto chvíli pouze naprázdno máchl levou rukou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerwy.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Selänne

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Agnelli

4:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele