Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Gól proti Spartě nechutnal moc dobře, připustil Novák

Český obránce Filip Novák v nedávné odvetě 3. předkola Evropské ligy brankou na 2:1 definitivně rozhodl o postupu Trabzonsporu přes Spartu, gól proti Pražanům si však příliš neužíval, protože tím vyřadil krajany. Devětadvacetiletý levý bek je rád, že s tureckým týmem zvládl i závěrečné předkolo a postupem do základní skupiny splnili cíl.

Češi v zahraničí: Ondrášek pokračuje v kanonádě v zámoří

V perfektní formě se momentálně nachází Zdeněk Ondrášek, v zámořské MLS se znovu trefil v dresu Dallasu. V polské lize zase skóroval obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek. Opakovaně se blýskl i Richard Sedláček v Alkmaaru. Mezi střelce se zapsal i Filip Twardzik na Slovensku a David Vaněček v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Kadeřábek rozhodl, dvakrát se trefili Necid, Ondrášek i Schwarz

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté hrající v zahraničních ligách. Dvě branky si zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu, Zdeněk Ondrášek z amerického Dallasu a také Petr Schwarz z polského Rakówa Czestochowa. Obránce Pavel Kadeřábek zase rozhodl o vítězství Hoffenheimu v německé bundeslize nad Brémami.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Novák: Uzavřený stadion je výhoda, u nás se má Sparta na co těšit

V průběhu letní přípravy měl obránce Trabzonsporu Filip Novák zdravotní problémy, poslední duel už ale odehrál celý a na čtvrteční úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti Sparty je připraven. Devětadvacetiletý reprezentační bek se poprvé od odchodu do zahraničí představí se svým klubem na české půdě.

Novák už radil trenérovi, mrzí ho, že Sparta bude hrát bez diváků

Obránce Trabzonsporu Filip Novák se těší, že si ve 3. předkole Evropské ligy proti pražské Spartě zahraje s klubem na české půdě. Mrzí ho však, že letenský celek bude mít kvůli disciplinárnímu trestu za fanoušky uzavřené hlediště. Devětadvacetiletý reprezentační bek viděl oba dosavadní zápasy Sparty v nové ligové sezoně a už stihl předat pár základních informací o soupeři trenérovi Ünalu Karamanovi.

Splnili jsme předsevzetí, ale vyhráno není, řekl obránce Novák

Obránce Filip Novák si pochvaloval, že čeští fotbalisté splnili předsevzetí, které si dali po březnovém debaklu 0:5 v Anglii na úvod evropské kvalifikace. Reprezentanti během červnového srazu porazili v pátek v Praze Bulharsko 2:1 a v pondělí v Olomouci 3:0 Černou Horu a před podzimním vrcholem pětičlenné skupiny drží postupovou druhou příčku.

Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Češi v zahraničí: Papadopulos slavil titul, Plašil se dojemně loučil

Největší úspěch kariéry oslavil útočník Michal Papadopulos z polských Gliwic, které získaly premiérový polský titul. Gólových zápisů se dočkali obránci Filip Novák z tureckého Trabzonsporu a Adam Hloušek z Legie Varšava. Trefil se také záložník Jaroslav Navrátil, který s Go Ahead Eagles bojuje v baráži o postup do nizozemské Eredivisie.

Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

Češi v zahraničí: Trefy Vaňka a Mihálika, ale i tragédie v Turecku

Ondřej Mihálik z rezervy nizozemského Alkmaaru i Ondřej Vaněk z ruské Ufy proměnili pokutové kopy. Nejsmutnější příběh se ale o víkendu napsal v turecké lize. Při cestě ze zápasu v Kayseri bohužel zemřel český reprezentant a útočník Alanyasporu Josef Šural.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Obránci kanonýry - trefili se Suchý i Sivok

Góly o víkendu zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu i Michal Papadopulos z polských Gliwic. Blýskl se i netradiční střelec Marek Suchý ze švýcarské Basileje, který zajistil svému týmu bod. Stejně tak se trefil i Tomáš Sivok v izraelské lize.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele