Další články

Novák podepsal s Al Jazirou smlouvu do konce sezony

Obránce Filip Novák po odchodu z Fenerbahçe podepsal s Al Jazirou smlouvu do konce této sezony. Na sociálních sítích o tom informovaly klub ze Spojených arabských emirátů i agentura Sport Invest, která dvaatřicetiletého českého reprezentanta zastupuje.

Novák odchází z Fenerbahçe, jeho novým působištěm bude Al Jazira

Obránce Filip Novák skončil po dvou letech ve Fenerbahçe. Podle tureckých médií bude osmadvacetinásobný český reprezentant hrát za Al Jaziru ve Spojených arabských emirátech.

Zápas na Slovácku byl pro Nováka důležitý, v hledišti ho podpořili nejbližší

Odvetné utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti Slovácka bylo pro obránce Fenerbahce Filipa Nováka důležité. Přímo na stadionu v Uherském Hradišti ho podpořilo 40 lidí z řad rodiny a přátel. Dvaatřicetiletý reprezentant doufá, že po vyřazení úřadujícího vítěze českého poháru jeho tým zvládne i dvojzápas s Austrií Vídeň a zahraje si skupinu Evropské ligy.

Pro Nováka je zápas na Slovácku o to speciálnější, že začínal v nedalekém Zlíně

V únoru v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proti pražské Slavii si fotbalista Fenerbahçe Filip Novák kvůli zranění nezahrál, ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy na půdě Slovácka by se už českým fanouškům mohl představit.

Nováka mrzí, že si proti krajanům ze Slavie nezahraje, špičkoval se s Krmenčíkem

Českého obránce Filipa Nováka mrzí, že si v dresu Fenerbahçe Istanbul kvůli doznívajícímu zranění ve čtvrtek nezahraje proti svým krajanům ze Slavie v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Jednatřicetiletý reprezentační bek předpokládá, že nenastoupí ani za týden v odvetě...

Novák proti českému týmu hrát nechtěl, věří v postup stejně jako přes Spartu

Obránce Fenerbahce Filip Novák není úplně nadšený, že s istanbulským týmem v únoru na úvod vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy narazí na Slavii, neboť českým klubům přeje úspěch. Jednatřicetiletý reprezentační bek očekává náročný dvojzápas.

Podle Nováka v reprezentaci napětí mezi Krmenčíkem a hráči z Plzně nepanuje

Obránce Filip Novák odmítl, že by v české reprezentaci při probíhajícím srazu panovalo napětí mezi hráči Slavie a Plzně kvůli událostem okolo nedávného vzájemného zápasu v lize. Slávistický útočník Michael Krmenčík se na konci října poněkud nepatřičně vymezil proti bývalému klubu ze západu Čech, své někdejší spoluhráče provokoval a dokonce se předtím gesty přidal k vulgárnímu pokřiku fanoušků proti Viktorii. Podle Nováka je atmosféra v národním týmu stejně dobrá jako vždy.

Příprava je stejná, jako by tu trenér Šilhavý byl, řekl Novák

Přestože českým fotbalistům během reprezentačního srazu kvůli koronaviru chybí trenér Jaroslav Šilhavý a mužstvo vede asistent Jiří Chytrý, podle obránce Filipa Nováka je příprava stejná, jako by hlavní kouč u týmu byl. Reprezentanti se v Praze druhým dnem chystají na čtvrteční přípravný zápas s Kuvajtem v Olomouci.

Technicky máme navrch, nesmíme faulovat kolem vápna, radí expert na Dány Novák

Podle obránce Filipa Nováka, který dva a půl roku působil v Midtjyllandu, by se čeští fotbalisté měli v sobotním čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Dánsku hlavně vyvarovat faulů kolem vlastního vápna. Jednatřicetiletý stoper Fenerbahce Istanbul předpokládá, že národní tým bude mít nad Seveřany navrch po technické stránce a zvítězí 1:0.

Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Češi v zahraničí: Wágner zazářil hattrickem. Jeden zásah přidali Pekhart a Gebre Selassie

Útočník Tomáš Wágner se zaskvěl hattrickem v kyperské lize, stihnul ho ještě v prvním poločase. Z penalty také skóroval Tomáš Pekhart v Polsku za Legii Varšava. Gól přidal i netypický střelec Theo Gebre Selassie v dresu Brém. Jeho branka ovšem k bodovému zisku nevedla.

Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Češi v zahraničí: Kanonáda! Češi stříleli napříč Evropou!

Bohatý víkend mají za sebou Češi v zahraničních ligových soutěžích. Gólů padalo požehnaně. Trefil se v Premier League Matěj Vydra, další zásahy přidali ne tolik typičtí střelci. Češi se zapsali na listinu střelců v Chorvatsku, Kazachstánu, Rumunsku i Polsku. K tomu přišlo i pár gólových asistencí. Na zajímavý double dosáhli Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu...

Češi v zahraničí: Schick i Krmenčík ukázali formu. Padaly ale i červené karty

Patrik Schick skóroval za německý Leverkusen, ale na body to nestačilo. Stejně dopadli také Michael Krmenčík v řecké lize a Filip Novák v Turecku. Češi ale o víkendu v zahraničních ligách sbírali nejen góly, ale také červené karty. Předčasně pod sprchy museli Vladimír Darida a Martin Pospíšil. Jeho případ byl dosti bizarní. Jen se podívejte...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele