Češi v zahraničí: Rozhodující góly Schicka, Wágnera a Navrátila i další asistence

V pomyslném "kanadském bodování" se českým fotbalistům o víkendu dařilo. Patrik Schick rozhodl o výhře Leverkusenu v bundeslize. V Maďarsku zařídil tři body pro Kisvárdu Jaroslav Navrátil. Na Kypru se zase trefil Tomáš Wágner. K tomu ale přibyly i asistence. Pavel Kadeřábek zapsal hned dvě, jednu zvládl Vladimír Darida nebo také v Belgii Václav Jemelka.

Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Češi v zahraničí: To je kanonáda. Krásné góly dali Schick i Pekhart. Stříleli i další

Jakub Jankto pomohl k vítězství Sampdorie brankou i asistencí. Parádním gólem do sítě Bayernu se blýskl Patrik Schick z Leverkusenu. Tomáš Pekhart je nejlepším střelcem polské ligy, ale tentokrát jeho povedená trefa do sítě Mielce Legii Varšava nepomohla. Ani branka Milana Škody nestačila Rizesporu k bodům v Trabzonu. V Rumunsku se trefil obránce Ondřej Bačo, na Kypru zase Tomáš Wágner.

Češi v zahraničí: Souček odstartoval povedený střelecký víkend!

Tomáš Souček už v pátek načal střelecky povedený víkend českých legionářů brankou proti Leedsu. V Maďarsku se následně trefil Jakub Plšek, ale to byl jen začátek. Posléze se totiž trefil také Jakub Jankto na Maradonově stadionu v Neapoli a hned čtyři branky měli na svědomí Češi v Polsku. Přesněji řečeno dva střelci. Tomáš Pekhart pomohl dvěma brankami k vítězství Legie Varšava v Krakově a Petr Schwarz dvěma proměněnými penaltami zase k triumfu Rakówa Czestochowa nad Jagiellonií. A k tomu všemu ještě Milan Škoda zařídil v nastavení vítězství tureckého Rizesporu.

Češi v zahraničí: Další góly Pekharta a Chorého. Prosadil se také Vaněček

Českým útočníkům se uplynulý víkend povedl. Tomáš Pekhart skóroval za Legii Varšava, i když to nakonec k vítězství nestačilo. Lépe na tom byl Tomáš Chorý z belgického Waregemu, jehož branka pomohla k výhře nad Gentem. David Vaněček zase brankou v nastaveném čase rozhodl o vítězství Puskás Akademie na půdě Honvédu Budapešť.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Reprezentaci bude v Izraeli chybět kapitán Dočkal

České reprezentaci bude kvůli výskytu koronaviru v týmu chybět ve večerním zápase Ligy národů v Izraeli kapitán Bořek Dočkal. Trenér Jaroslav Šilhavý bude postrádat i útočníka Adama Hložka, záložníka Antonína Baráka, obránce Filipa Nováka a třetího gólmana Filipa Nguyena. Nominaci na utkání zveřejnila Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Novák před odvetou se Slavií mírně favorizuje Midtjylland

Český obránce Filip Novák očekává, že hráči Midtjyllandu podají ve středeční domácí odvetě závěrečného 4. předkola Ligy mistrů proti Slavii ještě lepší výkon než v úvodním duelu v Edenu, který v minulém týdnu skončil bez branek. Bývalý hráč dánského celku nyní mírně favorizuje Seveřany.

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Obránce Nováka nahradil v reprezentaci debutant Matějů

Z nominace české reprezentace na zářijové zápasy Ligy národů na Slovensku a se Skotskem vypadl ze zdravotních důvodů obránce istanbulského Fenerbahce Filip Novák. Nahradil ho nováček Aleš Matějů z Brescie.

Reprezentant Novák bude hrát za Fenerbahçe Istanbul

Český obránce Filip Novák změnil dres v rámci turecké ligy. Z Trabzonsporu, kde mu po uplynulé sezoně skončila smlouva, přestoupil do Fenerbahçe. Se slavným istanbulským klubem podepsal třicetiletý reprezentační obránce smlouvu na tři roky.

Novák by góly vyměnil za turecký titul, Trabzonspor možná opustí

Reprezentačního obránce Filipa Nováka hodně mrzelo, že v uplynulém ročníku turecké ligy neudržel s Trabzonsporem vedení v tabulce a obsadil druhé místo. Ze svých sedmi gólů v Süper Lig má radost, ale vyměnil by je za mistrovský titul. Třicetiletému fotbalistovi v tureckém klubu po středečním finále poháru skončí smlouva a Trabzon možná po dvou a půl letech opustí.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele