Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

19.01.2021, 10:50
Aktuality
Theo Gebre Selassie (© AFP)
Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Německo


Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě Leverkusenu na hřišti Unionu Berlín. Odehrál 70 minut, jeho tým ovšem prohrál 0:1.

Záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín celý duel na půdě Kolína nad Rýnem. V 54. minutě dostal žlutou kartu. Utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Obránce Theo Gebre Selassie skóroval v 84. minutě zápasu Werderu Brémy proti Augsburgu. Svůj tým poslal do vedení a přispěl ke konečnému vítězství 2:0. Celé utkání odchytal za domácí také brankář Jiří Pavlenka. Na lavičce hostů seděli celý zápas brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý.

Sestřih zápasu:



Ve druhé lize nastoupil záložník Martin Hašek za Würzburg proti Braunschweigu z lavičky v 70. minutě. Utkání skončilo nerozhodně 0:0. V tabulce jsou Kickers stále na posledním místě s pětibodovou ztrátou na barážovou šestnáctou příčku.

Itálie


Kompletních 90 minut odehrál za Hellas Verona český záložník Antonín Barák na půdě Boloni. Utkání skončilo vítězstvím domácího celku 1:0.

Ve druhé lize odehrál celé utkání na půdě Pisy za Brescii obránce Aleš Matějů. Ve čtvrté minutě nastaveného času dostal žlutou kartu. Záložník Jaromír Zmrhal odseděl celý duel na lavičce. Brescia je v tabulce Serie B na 12. místě.

Anglie


Záložník Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal pomohli k vítězství West Hamu United nad Burnley 1:0. Oba dva odehráli celých 90 minut. Souček dostal v 73. minutě žlutou kartu. Za Burnley nastoupil v 63. minutě útočník Matěj Vydra.

Celé utkání odehrál v League Championship za Bristol City obránce Tomáš Kalas v duelu s Prestonem. Bristol zvítězil 2:0 a momentálně se drží čtyři body za pozicemi zajišťujícími play-off o postup.

Nizozemsko


Obránce Denis Granečný nastoupil v 81. minutě za Emmen do utkání proti Vitesse. Jeho tým prohrál jednoznačně 1:4 a zůstává poslední v Eredivisie. Na lavičce vítězů seděl celý zápas obránce Tomáš Hájek.

Turecko


Útočník Milan Škoda proměnil ve 30. minutě v dresu Rizesporu penaltu a poslal svůj tým do vedení v zápase na hřišti Malatyasporu. Ve druhém poločase však jeho tým nezvládl defenzivu a nakonec prohrál 1:4. Škoda hrál do 70. minuty než byl vystřídán.

Obránce Tomáš Břečka odehrál celé utkání za Kasimpasu. Jeho tým ovšem doma nestačil na Erzurum a prohrál 1:2.

V dresu Fenerbahce Istanbul nastoupil v základní jedenáctce Filip Novák. Odehrál celé utkání a pomohl k vítězství 3:1 nad Ankaragücü.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek nastoupil za Lugano v 68. minutě a pomohl k remíze 1:1 na hřišti Sionu. Lugano remizovalo počtvrté za sebou. Ze třetího místa ztrácí tři body na druhou Basilej, ale k dispozici má ještě jeden zápas k dobru.

Kypr


Ermis porazil v kyperské lize Karmiotissu 2:0. Od začátku hrál za domácí tým záložník Zdeněk Folprecht a odehrál 85 minut.

Záložník Josef Hušbauer nastoupil v základní sestavě Anorthosisu Famagausta proti celku Nea Salamis. Odehrál 66 minut a pomohl k vítězství 2:0. Za hosty hrál pro změnu právě od 66. minuty útočník Tomáš Wágner.

Dva vlastní góly pomohly Omonii Nikósie k vítězství 2:0 nad Ethnikosem Achnas. Obránce Michael Lüftner odehrál celé utkání za domácí tým. V 31. minutě dostal žlutou kartu.

Celý duel odehrál za Pafos obránce Josef Kvída proti APOELu Nikósie. Jeho tým prohrál 2:3. Ve 30. minutě dostal žlutou kartu.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík se opět trefil za PAOK Soluň. Brankou ze 67. minuty pomohl svému celku k vítězství 3:0 na půdě OFI Kréta. Krmenčík hrál do 76. minuty.

Sestřih utkání:



Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál celý duel za Gaz Metan Medias na půdě Argesu. Svému mužstvu pomohl k remíze 1:1.

Belgie


Leuven prohrál v belgické lize 1:3 na hřišti St. Truidenu. Za poražené hrál celých 90 minut obránce Václav Jemelka.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (44)

Přidat komentář
AC Sparta Praha good

Ještě tam chybí Černý a jeho 8 minut s Ajaxem

Reagovat
Rob Roy

Reagovat
Skleepy

Reagovat
smazaný uživatel

co zkoušel Krmenčík? za to bych dával žluté karty

Reagovat
-Pato-

neskutečné, co dokáže Krmenčík neproměnit za jeden match

Reagovat
cortan

Pekhart dva góly proti Dynamu Kyjev, Holý vychytal Ipswichi nulu, Kovář nastoupil za ManUTD u23, na lavičce i Mastný.

Reagovat
smazaný uživatel

To už tady jako mají řešit soutěž juniorek? To snad ne, nemyslíš?

Reagovat
AC Sparta Praha good

Holýho by sem mohli psát a ty juniory a přáteláky napsal do komentářů pro zajímavost

Reagovat
cortan

Tak Pekhart by teoreticky mohl být na Euru, tak se takový info může hodit :)

Holého mi snad promineš, ale třetí anglická liga není žádný prales, navíc Ipswich má ve fotbale dobré jméno.

A Kovář v té třetí hrál do konce roku taky, dneska poprvé po přestupu nastoupil v juniorce prvního klubu PL, to taky není žádná ostuda, tím spíš, že s Mastným klidně můžou být naši budoucí repre brankáři.

A hlavně jsem to nemyslel tak, že by to v článku bylo nutně potřeba, spíš to ber jako rozšíření

Reagovat
Hlahart

To bych si teda skoro vsadil, že Mastný ani Kovář naši budoucí repre brankáři nebudou. Pokud se Kováč vzpamatuje z toho hostování (a včerejší ostudy), tak nějakou šanci má, Mastný spíš ne.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
dave30

S Kovářem asi nebyli moc spokojeni ve Swindonu. Měl tam být celou sezónu, ale oni ho vrátili a pořídili si mladíka z Bournemouthu.

Reagovat
Salfovic

Ostuda je to co Kovář předvedl.

Reagovat
Selänne

S těmi golmany bych to tak růžově neviděl. Trmal, Jedlička nebo Horníček jsou někde jinde, Mezitím se určitě vyšvihne i někdo další.

Reagovat
mayday

No Trmal si před sezonou věřil celkem na jedničku, pak přišel Varela a Trmal sedí celej rok na lavičce. Samozřejmě je v Portugalsku, něco mu to i tak dá, ale taky může sedět i příští rok a vrátit se zpět do ČR se zabitýma dvěma rokama. Příští sezonu už musí někde chytat.

Reagovat
cortan

Jedlička určitě, Trmal snad, o Horníčkovi jsem od přestupu vůbec neslyšel. Otázka je, jestli nebude repre trenér tradičně přehlížet hráče z lig jako je právě ta portugalská. S Kovářem to poslední dobou moc růžové nebylo, to je pravda ale Mastnému se dřív v u18 celkem dařilo. Každopadně, brankářů by mělo být za 5-10 let na výběr docela dost

Reagovat
OTASi

Reagovat
Ociš

"Krmenčík se znovu trefil"

Po tom co jsem viděl sestřih a akci ze 67. minuty tak bych titulek změnil na "Krmenčík se konečně trefil"

Reagovat
berliner

Az na to ze se mu pocita i ten 1. gol za PAOK protoze je jedno jak ten Gol das pocita se stejne, hezkej i haluz

Reagovat
Ociš

Neberu mu žádné góly. Kdyby si viděl sestřih zápasu pochopil bys můj komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Krmelec dal zase gól, on se beztak na to Euro ještě dostane. Schick a Hložek snad jasní, pak jsou ale ti útočníci podle mě vyrovnaní - Krmelec, Vydra, Ondrášek, Pekhart, Juliš, Kuchta.

Reagovat
Salfovic

Co je na Hložkovi jasného

Reagovat
dave30

Všem (téměř) je zřejmě jasné, že se po půl roce vrátí ve skvělé formě.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
dave30

Já jsem tohoto smajlíka nechtěl používat (proto jsem použil slovo téměř). Mám k hráčům úctu...

Reagovat
stokurev

Hlozek je jasny ? A z jakeho duvodu ? Zapasy na Euru nejsou zapasy s Pribrami nebo Karvinou to je Hlozkova parketa. Tady je rec o repre. Vzdyt ani neni tahounem v U21 takze o acku nemuze byt ani rec

Reagovat
TheMally11

Reagovat
mojmira

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Selänne

"to je Hlozkova parketa"

LoL

Reagovat
adoxx

Největší talent českýho fotbalu za hodně dlouhou dobu..100% druhej nejlepší útočník z toho výběru už ve svých 18 letech..není ve svých 18 letech tahounem proti starším týpkům a i přesto je to náš 2. nejlepší střelec v kvalifikaci na Euro U21 , vážně asi podával hrozně špatné výkony ...určitě bychom měli radši povolávat Pekharty z polské ligy, protože tam přece hrajou proti top evropským týmům. A nebo by jsme možná měli povolat hráče jako Kuchta, nebo Ondrášek, protože ti přece dávají góly milionkrát lepším soupeřům, i přesto že hrají ve stejné lize jako Hložek ..sorry, ale to co jsi napsal, je fakt neskutečná sračka

Reagovat
verv

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo z těch útočníků kromě Schicka nedává góly dobrým týmům v top lize

Reagovat
OTASi

Reagovat
TheMally11

bože proč Hložek??? Tam se nehraje proti San Mariunu, Andoře, Gibraltaru ....

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohohle výběru asi jedině Krmenčík a Juliš, jestli mu vydrží střelecká forma. U Schicka bych se nedivil, kdyby se zase zranil, ale jinak je jasná jednička.

Reagovat
berliner

Kuchta to uz radsi na Euru chci Milana Skodu nebo Choreho az se uzdravi a pokud bude pokracovat ve strileni golu v Belgii lepsi tihle 2 protoze se aspon prosadili v zahranici. Kuchta a Julis nebrat kdyz se zmohliakorat na Goly v Kaprlize to chce utocniky ktery davaj goly v zahranici

Reagovat
OTASi

Kuchta

Reagovat
8lampard8

Ale ten Krmencikuv volej byl hodne fotbalovy, byt pro ofsajd neuznany

Reagovat
OTASi

tady se krmeelc nechválí, čeká se až pár zápasů nedá gól, aby se zas mohlo začít vysmívat

Reagovat
Rob Roy

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele