základní část, 25. kolo
17.03.2024 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Václav Jurečka (© Slavia Praha)

Slávistické hrátky s ohněm uhasil bravurní Staněk, výhru jistil dvougólový Jurečka

Slavia zvítězila ve 25. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti nad Libercem 3:0. Sešívaní byli v úvodní půlhodině dominantním celkem, avšak prosadit se dokázal pouze Václav Jurečka z penalty. Poté ale Luka Kulenovič trefil po ojedinělém protiútoku břevno a nabudil Severočechy. Stejný hráč se pak v 65. minutě dostal do dalšího souboje s Jindřichem Staňkem, ten však famózním způsobem zneškodnil Chorvatovu střelu i následné dorážky, a tak udržel čisté konto i ve třetím ligovém klání v barvách vršovického klubu. Pražané navíc přidali v závěru dvě branky, které je minimálně na chvíli poslaly do čela tabulky.

Slavia v lize dýchala na záda městského rivala Sparty, v Evropské lize jí však již navzdory sympatické snaze nestačil dech na AC Milán. Nabitý program Pražanům tentokrát postavil do cesty Liberec, jenž střídal výsledky jako ponožky. Naposledy si na ně však hráči obuli vítězné kopačky, když přemohli Karvinou. Nehledě na to byli jasným favoritem sešívaní, kteří v minulém kole deklasovali Teplice, tabulkového souseda Slovanu.

Brzkou změnu skóre zamítnul ve čtvrté minutě včasným výběhem Olivier Vliegen, příjemce průnikovky za obranu Mick van Buren tak ve skluzu zakončit nestihl. K zemi šel ve stejném vápně ve 14. minutě David Douděra, kterému do cesty dal nohu Jan Žambůrek. Penaltu s klidem proměnil, když brankáře poslal na druhou stranu, Jurečka. S blížící se půlhodinou hry nabírali Severočeši sebevědomí a Kulenovič si po přihrávce na hranici pokutového území zasekávačkou položil obránce, následně však napálil břevno.

S podobnou vervou se k pumelici z dálky odhodlal v 56. minutě Tomáš Holeš, znovu se ale blýskl Vliegen. Po hodině hry převzal žezlo pro krále brankářů jasně Staněk, jenž proti Kulenovičovi předvedl neuvěřitelnou sérii tří reflexivních zákroků zblízka. Gólman Liberce nechtěl zůstat ve stínu sešívaného soka a o pouhé dvě minuty později sám podržel svůj tým proti Jurečkovi. Jelikož hlava Mojmíra Chytila stále není klasifikována jako nebezpečná zbraň, mohl ji útočník v 83. minutě využít k pojištění vítězství. Žolík Christos Zafeiris v nastavení ještě vymyslel gól pro Ondřeje Zmrzlého, ten ale trefil tyč, a u gólové dorážky Jurečky tak Nor nezapsal asistenci.

Slavia si tak znovu připsala triumf proti týmu ze středu tabulky. Další ligové střetnutí ji čeká po reprezentační přestávce, kdy 30. března pojede na hřiště Slovácka. Slovan vyzve téhož dne ve městě piva Viktorii Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele