základní část, 24. kolo
10.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jakub Janetzký (© FC Zlín)

Zlín po zběsilém úvodu i závěru vyválčil v záchranářské bitvě na jihu Čech důležitý bod

České Budějovice nenavázaly na předchozí domácí vítězství a v duelu 24. kola Fortuna ligy remizovaly se Zlínem 2:2. Atraktivní duel se parádně rozjel už v úvodu, kdy během sedmi minut viděli diváci gól na obou stranách. Skvělý výkon předvedl především Jan Suchan, jenž po změně stran svou druhou trefou zvýšil naděje Dynama na triumf. Ševci se ovšem nevzdali a v 90. minutě zásluhou Jakuba Janetzkého srovnali, čímž si na svého soupeře udrželi těsný náskok a zároveň se vzdálili poslední Karviné na rozdíl tří bodů.

Dynamo potěšilo své fanoušky po zimní přestávce domácími výhrami nad Sigmou a Baníkem, které je vynesly z poslední pozice. Nyní se černobílí mohli dostat ještě o příčku výš, museli však porazit svého rivala v boji o záchranu - Zlín. Ševci byli právě po Jihočeších nejhorším celkem na hřištích soupeřů, přesto mohli jet na Střelecký ostrov s mírným optimismem, jelikož s Budějovicemi bodovali sedmkrát v řadě.

Černobílí už ve druhé minutě hry potvrdili svou domácí formu, když Samuel Šigut zpětnou přihrávkou našel Suchana a ten nekompromisně napálil míč pod horní štangli. Za Zlín ale dokázal rychle odpovědět Jakub Černín. V sedmé minutě se nejlépe zorientoval po rohovém kopu a dorazil balon do prázdné branky. Chvíli poté mohl otočit skóre Martin Cedidla, v nadějné pozici však mířil jen na připraveného Stanislava Dostála. Ve 33. minutě si na centr do vápna naskočil Tom Slončík, jenže hlavičkou mířil těsně vedle levé tyče.

Začátek druhé části zápasu byl na rozdíl od energií nabitého prvního poločasu velmi pozvolný. Ve hře výrazně přibyly individuální chyby a fauly, které zpomalovaly tempo a plynulost utkání. První střelu na branku ve druhé půli proměnil v přesný zásah Suchan, který dokázal v 75. minutě z přímého kopu z velkého úhlu překvapit Dostála. Vzápětí mohl rychle srovnat Cletus Nombil, jeho rána však pouze prosvištěla vedle pravé tyče. Smazat náskok soupeře se tedy povedlo až v závěru Janetzkému, jenž se dostal k míči ve vápně a napálil jej do sítě.

Souboj celků usilujících o záchranu tak skončil remízou. Další důležitý zápas čeká Budějovice 16. března v Karviné, Zlín hostí o den později Bohemians.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele