základní část, 26. kolo
30.03.2024 15:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Radost hráčů Bohemians (© Bohemians 1905)

Klokani mohli v Ďolíčku konečně skákat radostí, velikonoční svátky osladil Beran

Fotbalisté Bohemians prolomili domácí prokletí a ve 26. kole Fortuna ligy porazili Jablonec 2:0. První branku Klokanů, na kterou čekal Ďolíček v ligovém utkání od 11. listopadu minulého roku, vstřelil výstavní dělovkou Michal Beran, jemuž na ni přihrával autor druhého gólu Pražanů Lukáš Hůlka. Bohemka se tak díky prvnímu jarnímu triumfu vyhoupla ze skupiny o záchranu, kam odsunula právě poražené Severočechy.

Klokanům se na jaře několikrát podařilo zvrátit nepříznivě se vyvíjející zápasy a vydolovat z nich body, na první triumf však čekali. O přerušení této statistiky se chtěli pokusit proti Jablonci, se kterým je pojil totožný bodový zisk. Poslední vzájemná střetnutí ale hovořila jasně ve prospěch domácích. Bohemka totiž nad Severočechy zvítězila třikrát v řadě s celkovým skóre 8:1.

První příležitost na změnu této statistiky měl ve 13. minutě Martin Hála, jemuž po krásném průniku do vápna nahrával před odkrytou branku Erik Prekop. Domácího záložníka však na poslední chvíli odstavil od míče Nemanja Tekijašky. Dlouho očekávaného gólu se Ďolíček dočkal ve 22. minutě, kdy si po přihrávce Hůlky navedl míč na střelu z hrany půlkruhu Beran, který fantastickou pumelicí na zadní tyč poslal domácí do vedení. Nejblíže srovnání měl o chvíli později Dominik Hollý, gólman mu ale dostatečně zúžil střelecký úhel a ránu zneškodni. Nakonec se tak z druhé branky radovala znovu Bohemka, když pět minut před poločasovým hvizdem vyskočil po rohu nejvýše Hůlka.

Druhá půle sice začala silnou převahou hostujícího celku v držení míče, z této herní nadvlády ovšem nedokázali vykřesat jediné zakončení. V 63. minutě se naopak po hezké akci Bohemky dostal do zakončení z malé vzdálenosti Hála, reflexivně ale zakročil Jan Hanuš. Ani v závěru zápasu si Severočeši nedokázali vytvořit potřebný tlak, který by vedl k velkému množství gólových šancí, při nichž by mohli využít v brance nerozchytaného Lukáše Soukupa. Ten nahradil zraněného Romana Valeše a v závěrečných 10 minutách si připsal teprve druhý start v soutěžním zápase A-týmu Bohemky, při němž zaznamenal důležitý zákrok proti střele Jakuba Martince.

Pražané si tedy připsali nejen první jarní vítězství, ale také premiérový triumf od poloviny listopadu. Dalším soupeřem Klokanů bude 6. dubna v městském derby Slavia, zatímco Jablonec se o den později střetne s Baníkem Ostrava.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele