základní část, 22. kolo
24.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník navzdory přesilovce nadějné vedení neudržel. O dva góly jej připravil videorozhodčí

Ostravský Baník remizoval ve 22. kole Fortuna ligy s Bohemians 1:1. Domácí se dostali do vedení ve 32. minutě díky přesnému zásahu Davida Buchty, dvoubrankového vedení se ale kvůli těsnému ofsajdu do přestávky nedočkali. Po změně stran ovšem vychytal soupeřovu penaltu Jiří Letáček a po červené kartě Davida Puškáče mířili Slezané za vítězstvím. O gólovou pojistku je však znovu připravil ofsajd objevený videorozhodčím, a z ojedinělé šance navíc o remízovém skóre rozhodl hlavičkující David Huf. Hosté tak sice nevyhráli na půdě Baníku od roku 2016, s výsledkem ale nakonec mohli být spokojeni.

Trenér Baníku Pavel Hapal během ostravského angažmá již několikrát dokázal, že v náročných obdobích umí své svěřence vyburcovat k nejlepším výkonům. Totéž se mu podařilo i před týdnem v Mladé Boleslavi, kde Slezané po dvou porážkách v řadě oslavili bezproblémové vítězství 3:1. Rozporuplná nálada panovala také u Klokanů, kteří za posledních devět ligových zápasů nastříleli jen šest branek.

V první příležitosti se už po necelých pěti minutách ocitl domácí záložník Tomáš Rigo, jenž se v pokutovém území dostal k odraženému míči a až na poslední chvíli mu v přesném zakončení zabránil pohotovým skluzem Jan Kovařík. Na druhé straně hřiště se o změnu skóre pokusil Matyáš Kozák, s jeho slabou střelou doprostřed branky ale neměl Letáček žádný problém. V dalším pokračování duelu se prezentovali o něco aktivněji Slezané, kteří byli za své snažení odměněni ve 32. minutě. V závaru před hostující brankou se nejlépe zorientoval Buchta, jenž si našel odražený balon a zakončil přesně k levé tyči. Jen o tři minuty později se o další změnu skóre postaral Abdullahi Tanko, jeho trefě ovšem předcházel ofsajd.

Bohemka potřebovala něco změnit, a tak se trenér Jaroslav Veselý rozhodl hned pro čtyři střídání v úvodních 10 minutách druhé půle. Krátce nato se Jan Juroška dopustil faulu ve vlastním pokutovém území a hosté dostali výhodu penalty. K její exekuci se postavil Matěj Hybš, který ovšem nechal vyniknout Letáčka, jenž vystihl směr střely a míč vyrazil. Místo srovnání se tak Pražané museli smířit s další tvrdou ranou, neboť byl za zbytečný úder loktem vyloučen Puškáč. Baník mohl početní výhodu rychle využít, gól Filipa Blažka ale pro ofsajdové postavení neplatil. Z přesné trefy se tak nakonec radovali Klokani. Střídající Huf si na zadní tyči našel prodloužený míč a zblízka už neměl problém uklidit jej hlavou do odkryté sítě.

Bohemians tak i ve druhém venkovním utkání po zimní pauze vybojovali bod. Klokani se příště znovu vydají na východ republiky, a to 2. března do Olomouce. Baník o den později zamíří do Zlína.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
fcb+mufc

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele