základní část, 18. kolo
09.12.2023 15:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Marek Havlík (© FC Slovácko)

Bohemians nevytěžili z chyb Kadlece ani bod. Maskovaného kapitána podržel čtyřgólový Havlík

Hráči Slovácka zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Bohemians 5:2. Utkání nabídlo v podobě sněhové nadílky v poslední době už typické náročné podmínky, které tentokrát příliš nesvědčily domácímu kapitánovi Michalu Kadlecovi. Ten možná i vinou nekomfortu způsobeného ochrannou maskou na obličeji dvakrát chyboval, což Klokani dokonale potrestali. V dresu celku z Uherského Hradiště však ještě povýšil své dobré výkony z nedávné doby na další úroveň Marek Havlík, jenž se čtyřmi góly prostřílel do čela tabulky ligových střelců.

Trenér moravského klubu Martin Svědík byl z utkání v Olomouci pořádně rozčarovaný, protože ačkoliv Slovácko získalo cenný bod, duel hraný na sněhu fotbal příliš nepřipomínal. Bohemians si naopak nechali střetnutí s Libercem odložit, a na Moravu tak přijížděli relativně odpočatí. Klokanům se navíc na stadionu v Uherském Hradišti poslední dobou dařilo, když tam naposledy v lize nasázeli soupeři čtyři góly a celkově na trávníku modrobílých prohráli od března 2018 jen jednou.

Začátek duelu však Pražanům hrubě nevyšel. Po dlouhém nákopu Milana Heči a několika následných soubojích propadl míč až k rozběhnutému Havlíkovi, který přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre už ve druhé minutě utkání. Zanedlouho poté předvedl ve středu hřiště potřebný důraz Rigino Cicilia, jenž následně předložil míč do velké šance Petru Reinberkovi. Ten ale nabídnutou příležitost zazdil, když po pomalé zasekávačce dal možnost vyniknout vracejícím se stoperům Bohemians.

Ve 23. minutě pak z ojedinělého útoku udeřili hosté. Po dravém průniku Matyáše Kozáka se dostal do zakončení skluzem Martin Hála, který i přes značnou dávku sebeobětování srovnal. Domácí si ale vzali vedení ve 34. minutě zpátky, kdy Vlastimil Daníček utaženou střelou k levé tyči z penalty srovnal. Ve třetí minutě nastavení však hrubě chyboval Kadlec, jehož zaváhání využil ke gólu do šatny Daniel Köstl, který se trefil elegantně mezi nohy.

V 53. minutě dal ale na zaváhání svého kapitána zapomenout Havlík. Ten se daleko za hranicí velkého vápna rozhodl využít svého laufu, když vyslal nádhernou dalekonosnou ránu, která skončila pod břevnem. V závěrečné půlhodině pak hrdina zápasu Havlík dovršil hattrick. A znovu to bylo díky střele za hranicí šestnáctky, odkud zamířil přesně k pravé tyči. To však nejlepšímu kanonýrovi ligy nestačilo, po chytrém přiťuknutí Cicilii totiž z bezprostřední blízkosti překonal Heču počtvrté.

Bohemians dobrou venkovní bilanci se Slováckem nepotvrdili a nezískali ani bod. Příští duel čeká na Klokany už za čtyři dny doma s Libercem, modrobílí 19. prosince zamíří do Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

2:0

Ale. Jak vždy pojedu u zapasu Slovácka

-2,5 gólu v zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele