základní část, 24. kolo
18.03.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Raketové nástupy Sigmy do poločasů zajistily pád Bolky. Olomouc zůstává na jaře neporažena

Sigma Olomouc porazila ve 24. kole na Andrově stadionu Mladou Boleslav 2:0. Klíčové momenty utkání nastaly na začátcích obou poločasů. Už ve třetí minutě si totiž vstřelil vlastní gól hostující Ondřej Karafiát a bleskově po změně stran navýšil vedení Hanáků Lukáš Vraštil. Domácí tak po zimní přestávce stále neprohráli a po druhé výhře v řadě poskočili na čtvrtou příčku neúplné tabulky.

Celek z Hané v minulém kole jednoznačně zdolal České Budějovice a zlomil remízové prokletí, do té doby totiž na jaře sbíral pouze nerozhodné výsledky. Nyní jej čekal duel se Středočechy, kteří šli do střetnutí rovněž povzbuzeni vysokou výhrou, v jejich případě nad Libercem. Hostům hrál do karet také fakt, že z posledních pěti klání na Andrově stadionu hned třikrát odcházeli se třemi body v kapse. K dalšímu takovému úspěchu měl pomoci produktivní Lamin Jawo, jenž v posledních dvou zápasech skóroval hned třikrát.

První momenty utkání hostům nicméně ukázaly, že je v Olomouci nečeká snadná práce. Ve třetí minutě poslal Jiří Sláma z volného kopu z pravé strany balon do vápna, kde jej na první tyči nešťastně prodloužil do vlastní sítě Karafiát a Hanáci šli rázem do vedení. Vstřelená branka svěřence trenéra Václava Jílka pochopitelně nakopla a v následujících okamžicích to byli právě domácí hráči, kteří prokazovali převahu na trávníku. Tu demonstroval svým střeleckým pokusem i Denis Ventúra, když z prostředka pokutového území trefil tyč.

Stejně jako úvod prvního dějství vyšel Hanákům na výbornou i začátek druhého poločasu, přičemž jim opět pomohla standardní situace. Po rohovém kopu zakončil zblízka hlavou Vraštil, pro kterého šlo o první ligový gól v dresu Sigmy. Středočeši přesto nepůsobili odevzdaně a snažili se udělat vše pro zdramatizování zápasu. To jim ale svým skvělým výkonem znemožňoval domácí brankář Matúš Macík.

Sigma tedy zvítězila ve druhém utkání v řadě. V příštím kole ji však čeká o mnoho těžší zkouška, 1. dubna se totiž představí na hřišti Slavie. Mladá Boleslav ve stejný den přivítá plzeňskou Viktorii.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele