základní část, 25. kolo
01.04.2023 16:00 CET
5 : 1
(2:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín využil rychlého vyloučení a rozstřílel České Budějovice

Už po čtyřiceti sekundách fotbalu bylo jasné, v jakém duchu se bude záchranářský souboj mezi Zlínem a Českými Budějovicemi odehrávat. Červenou kartu totiž spatřil hostující Havel, čehož ševci využili a pěti góly zostudili jihočeské Dynamo.

Rychlá akce domácího mužstva prakticky hned po rozehrávce rezultovala v únik rychlého Vukadinoviće. Havel pak zatáhnul za záchrannou brzdu a sestřelil srbského křídelníka, za což po zásluze předčasně putoval do sprch. Přesto na konci první dvacetiminutovky dokázalo Dynamo zahrozit, jenže unikajícího Potočného ještě dostihla obrana.

Po pětadvaceti minutách hry pak už žluto-modří poprvé využili početního oslabení soupeře. Cedidlův centr našel přesně Libora Kozáka, pro zkušeného borce pak již zakončení nebylo velkým problémem a Letná poprvé burácela. A před pauzou se podobný počin povedl i druhém hrotovému útočníkovi týmu. Simerského patička připravila šanci Filipu Balajovi, který šikovně k tyči zavěsil.

Ve druhé půli se na její úvodní zásah nečekalo dlouho, kdy se odměny za vybojovanou přesilovku dostalo Vukadinu Vukadinovićovi. Na toho čekala po Balajově střele a Šípošově zákroku otevřená klec, které také dokázal využít. Tutovou šanci pak sám Srb připravil Dramému, ten jí ale pohrdnul a napálil balón příliš vysoko.

Čtvrt hodiny před koncem si čestný zásah připsali i Jihočeši. Po Slukově stříleném centru se k zakončení dostal Tomáš Zajíc, jenž sice dvakrát orazítkoval tyč, následně ale napotřetí dopravil míč do sítě a připsal si tak premiérovou trefu v dresu Dynama. Avšak dvougólový rozdíl netrval dlouho. Už za pár minut si Šípoš sice poradil s pokusy Koviniće a Simerského, ale další dorážka Josse Didiby již byla nad jeho síly.

V nastaveném čase ještě hladkou výhru Zlína korunoval po Cedidlově centru Nedeljko Kovinić, jenž tak pečetil teprve druhé jarní vítězství Zlína. Ševci se alespoň dočasně odpoutali z poslední příčky, Budějovice naopak spadly do skupiny o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele