základní část, 26. kolo
31.05.2020 14:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Teplice remizovaly s Opavou a desítka se jim vzdaluje

Druhý neuspokojivý výsledek v řadě mají na kontě fotbalisté Teplic. Ti po předchozím výbuchu v Ďolíčku dostali šanci na reparát proti Opavě, avšak i přestože dvakrát vedli zásluhou Řezníčka a Trubače, Dordić a Juřena dokázali v obou případech srovnat.

Hned v deváté minutě dostali skláři velkou příležitost k otevření skóre. Ve vlastním pokutovém území si v rozporu s pravidly počínal Dordić, kvůli čemuž sudí Hrubeš nařídil penaltu. Té se ujal Jakub Řezníček a do Fendrichova protipohybu proměnil.

Tentýž hráč mohl po čtvrthodině skórovat podruhé, po centru Mareše však hlavičkoval nepřesně. Šanci navýšit rozdíl měl i Trubač, tváří v tvář Fendrichovi ale neuspěl. Slezané se postupně osmělili. Souček sice z nadějného přímého kopu trefil jen zeď, po chvíli však jeho roh prodloužil Železník a na zadní tyči číhající Bojan Dordić srovnal.

Do druhé půle opět vstoupili lépe Severočeši. Marešův centr přizvedl Žitný k Danielu Trubačovi, jehož hlavička sice postrádala důraz a gólman si na ní sáhl, přesto balón skončil v síti. Krátce poté se Fendrich ukázal v lepším světle a Žitného střelu vyrazil na roh.

Po hodině hry zahrál ve vápně rukou Kodeš a možnost zahrávat penaltu dostali i hosté. Železník s ní však naložil příšerně a nechal vyniknout Grigara. To mohl záhy potrestat Řezníček, ovšem mířidla se mu vychýlila.

Patnáct minut před koncem hlavičkoval z dobré pozice Václav Juřena, jemuž ke gólů chybělo pár centimetrů. On i jeho spoluhráči se však přeci jen gólu dočkali. Juřena se po rohovém kopu dostal k hlavičce a rozvlnil síť. Reklamování ofsajdu bylo domácím málo platné. Juřena byl středem pozornosti i v nastavení, kdy dostal od Kodeše loktem a ten se poroučel do sprch. Nic dalšího se však už v utkání nestalo a Opava se tak odpoutala od poslední příčky, zato Teplicím se vidina boje o evropské poháry vzdaluje.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele