základní část, 19. kolo
08.12.2019 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Efektivní Dynamo nezaváhalo ani proti Příbrami

Již na osm zápasů s bodovým ziskem se natáhla série Českých Budějovic. Naposledy si Jihočeši poradili s Příbramí a už pomalu pokukují po skupině o titul. Středočeši se na Střeleckém ostrově dlouho držely, avšak druhý inkasovaný gól jim definitivně vzal vítr z plachet. Svěřenci kouče Romana Nádvorníka se tak po dalším nezdaru propadli na samotné dno tabulky.

V sestavě domácích došlo k jediné změně, když navrátilec Schranz nahradil Brandnera. Na straně hostů si poprvé po vleklém zranění zahrál středopolař Květ, kterého na krajích zálohy doplnili Petrák se Cmiljanovićem. Post levého obránce zase obsadil Antwi.

Skóre se poprvé mohlo měnit již ve druhé minutě, kdy Čolić z přímého kopu orazítkoval břevno. Za další dvě minuty ale měla velkou šanci také Příbram, konkrétně Slepička, jehož však vychytal brankář Budějovic Drobný. V deváté minutě už první gól padl, a to do sítě Středočechů. Mršić utekl po pravé straně a v pokutovém území oslovil Ledeckého, který přihrávku uklidil po zemi ke vzdálenější tyči.

Další střelecký pokus z dílny Jihočechů vyprodukoval ve dvacáté minutě Novák a gólman hostí Kočí ránu s problémy vyrazil. Jistěji si strážce svatyně Příbrami počínal o dvě minuty později proti Čavošovi a také ve 37. minutě, kdy jej opět prověřil Novák. Středočeši zabrali až těsně před přestávkou, výsledkem však bylo pouze nepřesné zakončení Kodra po rohovém kopu ve 39. minutě a Rezkova rána do připraveného Drobného čtyři minuty poté.

Krátce po změně stran se obrana Dynama potila podstatně více. Nejprve Drobný s obtížemi vyrazil povedenou střelu Zemana, krátce poté se strážce domácí svatyně vyznamenal proti voleji Květa. Snaha hostů však nakonec přišla vniveč, neboť Čolićův pas ze standardní situace uklidil do Kočího brány v 50. minutě Havel, čímž zvýšil vedení domácích na rozdíl dvou branek.

Krátce poté mohli Jihočeši přidat třetí gól. Čavoš se dostal před Kočího, který jej fauloval, a tak Budějovice kopaly penaltu, tu však ránou nad břevno zahodil jindy neomylný exekutor Havel. Dynamo to ale nakonec nemuselo mrzet, neboť Příbram se už do zápasu nedokázala pořádně vrátit. Domácí si tak nakonec v poklidu dokráčeli pro další tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nic nechystá. Mám z tohoto zápasu nějaký divný pocit.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

4:0 (Čolič, Sivok a 2 Schranz)

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo válec!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele